open-navfaktor-logo
search
Komisija bez milosti
NS FBiH žestoko kaznio sudije: Predloženo da se Poprženović i Smriko skinu sa liste
Haris Poprženović, glavni sudija iz Travnika i pomoćnik Sahib Smriko iz Zenici, žestoko su kažnjeni zbog propusta na utakmici Jedinstvo - Radnik (5:3).
03.06.2022. u 10:42
get url
text

Ocijenjeno je da su njih dvojica imali tendenciju da pomognu domaćinu zbog čega je predloženo da budu skinuti sa liste Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

U prostorijama Nogometnog saveza FBiH održana je sjednica Komisije za sudije i suđenje na kojoj je vršena analiza utakmica 27, 28. i 29. kola Prve lige FBiH.

U centru pažnje bila je utakmica 28. kola između Jedinstva i Radnika, u kojoj su Poprženović i Smriko žestoko oštetili goste iz Hadžića.

- Nakon detaljne analize suđenja sa navedene utakmice, Komisija za sudije i suđenje Nogometnog saveza FBiH smanjila je ocjenu glavnom sudiji na 7.0, a sudiji prvom asistentu na 7.4.

Shodno odredbama Pravilnika o sudijama i suđenju FSBiH predloženo je skidanje glavnog sudije i sudije prvog asistenta sa liste sudija Prve lige Federacije BiH - saopćeno je iz NS FBiH.

Iz Saveza su poručili kako je ova kazna ujedno i poruka svim ostalim sudijama da se neće tolerisati tendenciozno suđenje, te da za takve sudije neme mjesta na Prvoj ligi FBiH.

FK Radnik iz Hadžića nako utakmice je objavio kako su Poprženović i njegov pomoćnik dijelili pravdu, a to možete pogledati OVDJE

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.