open-navfaktor-logo
search
Kolonija naših u Radničkom
Otkrivamo kojeg bh. igrača Feđa Dudić želi dovesti u Kragujevac
AUTOR: Faktor
18.06.2024. u 21:27
get url
text
Zeljković (broj 6) sa Dudićem sarađivao i u Veležu
Zeljković (broj 6) sa Dudićem sarađivao i u Veležu
FOTO: Faktor
Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca, predvođeni bh. trenerom Feđom Dudićem, bili su najprijatnije iznenađenje prošle sezone u Srbiji.
Kada je bh. trener preuzeo ekipa bili su u opasnoj zoni ispadanja, a na kraju su izborili Evropu. Uz Dudića u stručnom štabu je i Adnan Jahić, a na terenu su igrali Besim Šerbečić, Mehmed Ćosić i Tomislav Dadić.
Radnički je ovog ljeta pojačao i Jasmin Trnovac, kondicioni trener koji je sa Dudićem sarađivao u Veležu i Sarajevu, a naš trener najavio je dolazak još jednog igrač na stadion Čika Dača.
Kako saznaje Faktor riječ je o Samiru Zeljkoviću, koji ima važeći ugovor sa FK Sarajevo, a ove zime je otišao je na jednogodišnju posudbu u Bunyodkor (Kazahstan). Ipak, kako saznajemo, postoji mogućnost da Zeljković raskine ugovor sa FK Sarajevo (važi do 30. juna 2025. godine) i pridruži se bh. koloniji u Kragujevcu, te sa Radničkim zaigra u UEFA Konferencijskoj ligi.
Zeljković je u Sarajevo stigao prošlog ljeta kada je Bordo ekipu preuzeo Dudić. Prije toga sarađivali su u Veležu, gdje su osvojili Kup BiH, tako da je naš trener dobro upoznat sa kvalitetama defanzivca.
Nakon odlaska u Uzbekistan bio je standardan, a u zadnje vrijeme priliku je čekao s klupe, dok u zadnja dva meča odigrana 1. i 14. juna nije bio u kadru, što bi mogao biti nagovještaj da će napustiti Bunyodkor.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.