open-navfaktor-logo
search
Ostaje u Radničkom
Feđa Dudić: Imam obavezu prema navijačima i ispoštovao sam to
AUTOR: Faktor
27.05.2024. u 10:12
get url
text
FOTO: SCREENSHOT
Bosanskohercegovački trener Feđa Dudić ostaje trener Radničkog iz Kragujevca s kojim je napravio malo čudo.
Ekipu je preuzeo kada je bila u zoni ispadanja, u borbi za opstanak, a na kraju je stigao do Evrope.
Dudić je za sjajan posao nagrađen novim ugovorom, a nije krio oduševljenje što je saradnja produžena.
- Na obostrano zadovoljstvo smo dogovorili saradnju od još godinu i nadam se da ćemo se zajedno ponovo radovati. Ja da prezentujem klub dostojanstveno kao do sada, a klub će davati podršku kao i do sada. Bez njihove podrške ništa ovo ne bi bilo moguće. Zahvaljujem se direktoru Igoru Konataru i sportskom direktoru Slavku Peroviću na prije svega jako dobrom praćenju ekipe, na osiguravanju svih neophodnih uvjeta u svojim okvirima i igračima koji su glavni akteri, bez kojih bi sve ovo došlo u pitanje.
Rekao sam i ranije da stvarno imam obavezu prema navijačima i ispoštovao sam to. Pogotovo u subotu na dočeku kada su skandirali moje ime ("Feđa ostani"), to nije mala stvar. Pozivam ih da u narednoj sezoni dolaze u što većem broju, da budu naš 12. igrač, da ih ne moram ja pozivati na svakoj press konferenciji, nego da to bude jedna konstanta, a da za evropske utakmice će se tražiti karta više, da prezentujemo Radnički u što boljem svjetlu, na što punijem stadionu.
Imali smo turbulentnu sezonu, trebalo je izvući sve ovo. Imali smo sastanak sa igračima, poslali smo ih na odmor, najprije pasivni, kasnije aktivni odmor, gdje će raditi i doći sa određenim fizičkim predispozicijama. Počinje slaganje kockica za sljedeću sezonu, dosta stvari treba da se posloži. Do sada smo mi bili lovci, a od sada smo lovina. Svi će nas više respektovati i bit će teže odbraniti sve ovo.
Stručni štab će biti pojačan za Jasmina Trnovca, kondicionog trenera koji je sarađivao sa mnom u Veležu i Sarajevu. Dogovorili smo i pripreme, bit ćemo na Zlatiboru od 1. do 11. jula, imamo zakazane tri utakmice, jednu prije toga ćemo odigrati ovdje, jednu po povratku. Plan već imamo i rješavat ćemo jedan po jedan zadatak koji smo stavili pred nas - rekao je Dudić za zvaničnu stranicu Radničkog nakon što je produžio saradnju.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.