open-navfaktor-logo
search
Bez dlake na jeziku
Rade Bogdanović opleo po sudiji derbija Zvezda - Partizan: Mlad, a mnogo pokvaren
AUTOR: Faktor
22.04.2024. u 23:00
get url
text
Suđenje je problem u bh. fudbalu, ali ništa bolje nije ni kod komšija. Hrvati su morali tražiti pomoć UEFA-e i za derbiji angažovati strane arbitre.
A ništa bolje nije ni u Srbiji, posebno nakon subotnjeg derbija Crvena zvezda - Partizan (3:2), nakon kojeg su Crno bijeli najavili da neće igrati polufinale Kupa Srbije protiv gradskog rivala.
U Partizanu su ljuti na arbitra Pavla Ilića, a suđenje na derbiju za srbijanske medije komentarisao je i Rade Bogdanović, nekadašnji fudbaler, a danas fudbalski analitičar.
- Prijelomni trenutak dogodio se u 90. minutu, kada je prvo utakmica produžena za 15 minuta pri rezultatu 2:1 za Partizan, što je nezapamćeno. Hajde da su navukli na 10, ali gdje na 15 - kazao je Bogdanović, dodavši:
- Imamo VAR, imamo te tehnologije, ali uvijek sam govorio čovijek je najpokvarenije biće na kugli zemaljskoj i njegova je uvijek posljednja, o ovaj sudija je ponovo pokazao da je pokvaren! Rekao sam na prošlom derbiju: mlad, a mnogo pokvaren. On je tu doveden da drži sve pod kontrolom i dobro navlači.
Navukao je, ono je bio faul. Ja sam igrao špica i dobro znam šta se svira, a šta se ne svira. To je bio presudan momenat na utakmici koja je bila jako kvalitetna, dinamična, igrala se za publiku. Onda dođe tamo neki čuvar u zatvoru i pokvari sve. Mi danas pričamo o njemu nesrećniku, umjesto da pričamo o nekim ljepšim temama. Pri tom je dva puta delegiran uzastapno da sudi derbi - oštar je Bogdanović.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.