open-navfaktor-logo
search
Dobri poznanici
Švedski "klan": Najviše vremena provodimo zajedno, Adiju je lakše nego što je bilo nama
Okupljanjem pred prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Danskom reprezentacija Bosne i Hercegovine je brojnija za još jednog igrača koji je stasao u Švedskoj. 
29.05.2021. u 14:01
get url
text

Igrač Malmea Adi Nalić novo je ime na spisku Ivayla Peteva, te se tako pridružio Anelu Ahmedhodžiću i Dennisu Hadžikaduniću.

- Već sam treći dan ovdje i sviđa mi se ambijent na okupljanju reprezentacije. Radili smo efektivno u prethodna dva dana. Mnogo mi znači što su Anel i Dennis tu, pomažu mi da se lakše snađem. Olakšavajuća okolnost je što mogu i na švedskom jeziku da komuniciram sa njima. Sve prolazi u najboljem redu i ekipa je zaista dobra - kaže Nalić.

- Njemu je sigurno lakše nego što je nama bilo, jer ima nas dvojicu koje poznaje od ranije - uz osmijeh kaže njegov klupski kolega Ahmedhodžić i nastavlja:  - Drago mi je što je i Adi ovdje, a mi smo tu da mu pomognemo da se što lakše prilagodi. To je odličan igrač i može puno pomoći našoj reprezentaciji.

I Dennis Hadžikadunić smatra da je dolaskom Nalića bh. tim dobio kvalitetno pojačanje:

- Poznajemo se svi od ranije pa zbog toga i ovdje provodimo najviše vremena zajedno. Sretni smo zbog Adijevog dolaska i što će imati priliku da pokaže svoje kvalitete. Ovu ekipu čine prije svega dobri ljudi, tako da sam siguran da mu neće biti teško da se uklopi.

Adi Nalić se nada minutaži u predstojećim utakmicama:

- Na raspolaganju sam i ako dobijem priliku da zaigram iskoristiću je na najbolji način. Uvijek pružam svoj maksimum i tako će biti u dresu reprezentacije. Biće mi velika čast ako istrčim na teren u dresu za obilježjima Bosne i Hercegovine.

Ovaj vezista ima uvid u kvalitete Danske:

- Danska je ekipa koju dobro poznajem. To je čvrsta i fizički jaka ekipa. Odlični su u defanzivi i znaju da čuvaju loptu. S druge strane i mi imamo svoje kvalitete i to će biti interesantna utakmica. Nadam se da ćemo ostvariti pobjede u ovim susretima.

Dennis Hadžikadunić se osvrnuo na prijateljske mečeve koji pred bh. selekcijom:

- Očekujem dvije kvalitetne i zanimljive utakmice sa Crnom Gorom i Danskom. Mi smo spremni i biće to odlična prilika za sve nas da pokažemo da možemo pomoći ovoj reprezentaciji. Dosta je mladih igrača na ovom okupljanju i veoma motivisani ulazimo u ove utakmice. Bez obzira na to što su prijateljske, mi jedva čekamo da izađemo na teren i da predstavljamo našu zemlju u najboljem svjetlu.

Anel Ahmedhodžić smatra da naša nacionalna selekcija ima dobru perspektivu:

- Mogu biti zadovoljan svojim igrama u dresu reprezentacije, ali rezultati nisu bili onakvi kavi smo željeli da budu. Međutim, u susretu sa svjetskim prvacima Francuzima smo pokazali da možemo da se nosimo i sa najboljim selekcijama. Šteta što je izostao rezultat, ali smatram da ova reprezentacija ima svijetlu budućnost i da ćemo to pokazati u narednom periodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.