open-navfaktor-logo
search
Zajednička izjava
Veliki skandal: Oglasili se Fudbalski savez Turske, Fenerbahče i Galatasaray
Meč turskog Super kupa između vječitih rivala Fenerbahčea i Galatasaraya trebao se igrati večeas u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, ali je odgođen.
29.12.2023. u 20:16
get url
text

VEZANI TEKST - Skandal u Saudijskoj Arabiji: Odgođena utakmica Fenerbahče - Galatasaray

Fudbalski timovi istanbulskih ekipa nisu stigle na stadion Al-Awwall, a meč je odgođen jer domaćini nisu dozvolili da se igrači zagrijavaju u majicama sa likom Mustafe Kemala Ataturka.

Iako je to bilo jasno odavno, sada je i zvanično potvrđeno da utakmica večeras neće biti odigrana, a to je navedeno u zajedničkom saopćenju za javnost Fudbalskog saveza Turske, FGenerbahčea i Galatasaraya.

- U cilju proslave 100. godišnjice naše Republike i Turske fudbalske federacije u inostranstvu, planirano je takmičenje Superkupa 2023. koje smo organizovali sa našim klubovima na način koji će doprinijeti vrijednosti brenda turskog fudbala i naših klubova.

Takmičenje u Superkupu 2023, koje je bilo planirano za petak, 29. decembra 2023. u 18.45 sati, odgođeno je za kasniji termin zbog zajedničke odluke koju smo donijeli sa našim klubovima zbog nekih poremećaja u organizaciji.

Zahvaljujemo se Fudbalskom savezu i nadležnim institucijama i organizacijama zemlje domaćina na dosadašnjem trudu koji su uložili u organizaciju Superkupa - piše u zajedničkoj izjavi FS Turske, Fenerbahčea i Galatasaraya.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.