open-navfaktor-logo
search
Skupština FSRS
Vico Zeljković ostaje predsjednik i naredne četiri godine
AUTOR: Faktor
28.06.2024. u 17:58
get url
text
Vico Zeljković, aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, ostat će predsjednik Fudbalskog saveza RS i naredne četiri godine.
Ova odluka donesena je na današnjoj sjednici Skupštine FSRS.
- Velika mi je čast i još veće zadovoljstvo što sam jednoglasnom odlukom delegata Skupštine FSRS dobio još jedan mandat predsjednika Saveza. To najbolje govori o rezultatima koje smo postigli u posljednje četiri godine. Pokazali smo da držimo obećanja i da radimo u interesu klubova i fudbala.
Zahvalio bih se svima koji su me podržali, ali i onima koji su zajedno sa mnom u prethodne četiri godine bili dio zajedničkog puta. Rezultati našeg rada vide se u svim područjima, od Trebinja do Bosanskog Novog. Našu podršku su osjetili kako premijerligaši, tako i klubovi iz najnižih rangova, od seniora do dječaka koji se prvi put susreću sa loptom i "zelenim terenom".
Pred nama je još mnogo posla, ali uz "kvalitetne" ljude iz svijeta fudbala, privrede i javnog života, nemam ni malo bojazni da ćemo uspijeti i da ćemo se i na kraju ovoga mandata imati čime pohvaliti - napisao je Zeljković na svom Facebook nalogu.
Na današnjoj Skupštini, jednoglasno su izabrani Izvršni odbor, kao i sve ostale komisije, komiteti, radna tijela, kao i predstavnici FSRS u organima FSBiH.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.