open-navfaktor-logo
search
Pomoćni trener-igrač
Vrančić ima novi klub: Prekobrojan u Sarajevu, karijeru nastavlja u Njemačkoj
AUTOR: Faktor
11.06.2024. u 16:53
get url
text
FOTO: FK Sarajevo
Mario Vrančić ima novi klub. Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je zimus postao prekobrojan u FK Sarajevo, karijeru će nastaviti u Njemačkoj.
Vrančić je potpisao za Eintrachta iz Frankfurta, gdje će igrati za U-21 tim, te će uporedo raditi i kao pomoćni trener.
- Imao sam odlične razgovore sa odgovornima i jako se radujem zadatku. Odrastao sam ovdje u regiji i Frankfurt je moj dom već nekoliko godina, što je naravno također imalo ulogu u procesu donošenja odluka. Ono što mi je mnogo važnije, međutim, je privlačnost da mlade talente naučimo nečemu na terenu i van njega i da ih podržimo na njihovom putu karijere.
Tokom mog uspješno završenog kursa UEFA B licence, shvatio sam da zaista uživam u radu sa mladim igračima. Tako vidim svoju ulogu u Eintrachtu, a naravno želim da budem i pojačanje za tim na terenu - rekao je Vrančić za službenu stranicu kluba.
Bh. veznjak tokom karijere nosio je i dres Norwicha, s kojim je igrao elitni razred engleskog fudbala, a na Otoku je napstupao i za Stoke. U Njemačkoj je nosio dresove Darmstadta, Paderborna i Mainza, a prije dolaska u Sarajevo bio je član i Rijeke.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.