open-navfaktor-logo
search
Posjeta Fudbalskom savezu UAE
Zeljković u Dubaiju: Šta je dogovoreno?
AUTOR: Faktor
14.05.2024. u 18:54
get url
text
Zeljković u Dubaiju
Zeljković u Dubaiju
Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, boravi u Dubaiju, a danas je u sjedištu Fudbalskog saveza Ujedinjenih Arapskih Emirata održao sastanak s potpredsjednikom te fudbalske kuće Obaidom Saleom Al-Shamsijem.
Kako je zvanično saopćeno na web stranici Fudbalskog saveza UAE, dvije strane su razgovarale o izgradnji i jačanju odnosa dva saveza, te o načinima ostvarivanja zajedničke saradnje.
Sa Zeljkovićem je sastanku prisustvovao i njegov savjetnik Marko Miličić.
Domaću delegaciju predstavljali su još generalni sekretar Saveza Mohammed Abdullah Hazzam Al Dhaheri i izvršni direktor sektora podrške poslovanju Hamad Mohammed Al Junaibi.
Podsjetimo, Faktor je ranije najavio da bi u budućnosti Superkup Bosne i Hercegovine mogao biti igran upravo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
- Pričali smo o mogućnosti da se Superkup NS/FS BiH, koji je na rasporedu u decembru na kraju jesenje polusezone, odigra na nekom od velelepnih stadiona u ovoj zemlji. Ne treba trošiti riječi koliko bi to bilo značajno za domaći fudbal i još jedno priznanje na međunarodnom nivou - poručio je Zeljković poslije sastanka.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.