open-navfaktor-logo
search
Na Kipru
Veliki uspjeh bh. plivačice: Zerina Vrabac šampionka Mediterana
AUTOR: Faktor
15.06.2024. u 16:40
get url
text
FOTO: PK Sport time
Zerina Vrabac, mlada reprezentativka Bosne i Hercegovine u plivanju nova je kadetska prvakinja Mediterana.  
Članica Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva danas je superiorno osvojila zlatnu medalju na Komen kupu na Kipru u disciplini 100 metara delfin.  
Četrnaestogodišnja bh. plivačica do najsjajnije medalje isplivala je sa vremenom 1:01.64, ostavivši iza sebe konkurentkinje iz Italije za više od jedne sekunde.  
- Zerina Vrabac danas se pozicionirala na listu jednih od najvećih uspjeha bh. plivanja. Zlatnom medaljom potvrdila je epitet jedne od najtalentovanijih plivačica svog uzrasta i napravila odličnu najavu za budući period. Ponosni smo što je opravdala očekivanja, potvrdila formu i što je najvažnije uvjerila sviju da se možemo nadati i još višim dometima u budućnosti - rekao je Aldin Avdić, trener Plivačkog kluba Sport time.  
Zerina Vrabac sutra će na Komen kupu u gradu Limasol imati priliku boriti se za novo odličje u disciplini 200 metar delfin.  
Bh. boje na Kipru brani i Ajša Gušić, takođe članica Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva, kao i Tajra Hrvačić (Šarks), Emina Čajić (GKVS), Ajna Huremović (GKVS), Vanja Kvočka (Olimp), Đorđe Tadić (22. April) i Uroš Obradović (22. April). 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.