open-navfaktor-logo
search
U Slavoniji
Brani se sa slobode: Svećenik spolno zlostavljao 14-godišnjakinju
Nad svećenikom je 4. septembra provedeno kriminalističko istraživanje koje je pokazalo osnovanu sumnju u počinjenje krivičnog djela
20.09.2019. u 16:01
get url
text

Svećenik (47) s područja Slavonije osumnjičen je za spolno zlostavljanje 14-godišnje djevojčice, zbog čega je policija protiv njega podnijela krivičnu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

Nad svećenikom je 4. septembra provedeno kriminalističko istraživanje koje je pokazalo osnovanu sumnju u počinjenje krivičnog djela Spolna zloupotreba djeteta mlađeg od petnaest godina, zbog čega je predan pritvorskom nadzorniku.

No, čini se da je nakon podizanja krivične prijave pušten da se brani sa slobode, s obzirom da su iz policije izvijestili kako "temeljem rješenja nadležnog državnog odvjetništva policijska uprava u cilju zaštite žrtve provodi mjere opreza izrečene osumnjičeniku". 

 -Ističemo da zbog zakonskih odredbi o tajnosti postupka, zaštite privatnosti djece žrtava krivičnih djela, osobito žrtava krivičnih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja, a u cilju sprečavanja daljnje viktimizacije žrtve ne možemo iznosit druge pojedinosti slučaja- poručili su iz policije, kojega je Đakovačko-osječka nadbiskupija navodno udaljila iz službe, no potvrdu za to još nismo dobili.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.