open-navfaktor-logo
search
Protesti u Srbiji
Iz Novog Sada poručeno: Na vlasti su opet oni koji su ubijali Sarajevo, Vukovar, Dubrovnik
Protesti "Srbija protiv nasilja" održani su i sinoć u više gradova u Srbiji.
26.08.2023. u 08:37
get url
text

U Novo Sadu građanima su se obratili pisac i odbornik u Skupštini Beograda Dejan Atanacković, kao i zaštitno lice Crtine kampanje "Jači od političkog pritiska" Ranka Kašiković.

Na početku su organizatori podsjetili da je na današnji dan otet i ubijen nekadašnji predsjednik Predsedništva Srbije Ivan Stambolić od strane režima Slobodana Miloševića.

 

Atanacković je zatim čestitao novosadskim aktivistima na borbama koje vode kako bi zaštitili svoj grad, napominjući da ovo vrijeme obilježavaju ljudi koji gradove mrze, koji dižu lažne gradove "jer prave nikada nisu razumjeli".

- To su oni isti koji su ubijali Sarajevo, koji su ubijali Vukovar, Dubrovnik, koji su se sada, kada su izgubili sve svoje sramne ratove, preobukli i ostrvili na naše gradove kao da zatvaraju krug - istakao je Atanacković.

Ocijenio je i da drugačije nije moglo jer smo "dozvolili zlu da ostane nekažnjeno" i nismo mu "na vrijeme iščupali korijen".

 

Naveo je da vlast, ukoliko ne ispuni zahtjeve protesta, može jedino da se ruši na ulici.

- Vidimo se na blokadama, ako treba i barikadama - poručio je Atanacković.

Na kraju protesta ponovljeni su svi zahtjevi koji se iz sedmice u sedmicu traže još od prvog protesta u maju, a to su ostavke Aleksandra Vulina i Bratislava Gašića, direktora BIA i ministra policije, zatim oduzimanje frekvencija medijima koji promovišu nasilje, kao i smjena članova REM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.