open-navfaktor-logo
search
Bludne radnje
"Jesi li se opustila...": Ginekolog iz Hrvatske ide u zatvor zbog iživljavanja nad pacijenticom
Na četiri godine zatvora, zbog spolnog odnošaja bez pristanka i bludnih radnji nad pacijenticom nepravomoćno je osuđen 64-godišnji ljekar iz istočne Hrvatske.
08.02.2024. u 18:31
get url
text

Žrtva, danas 39-godišnja žena, došla je 9. oktobra 2021. godine na rutinski ginekološki pregled u bolnicu, gdje ju je primio sada nepravomoćno osuđeni ljekar, a pokazat će se ubrzo da je to za ženu bio pregled iz noćne more, piše Jutarnji. hr.

Prema njenom svjedočenju, nakon što je ušla u ordinaciju, ljekar je zaključao vrata te je, pod izlikom da će joj umanjiti strah i nelagodu od predstojećeg pregleda, jednom rukom zagrlio oko ramena i privukao k sebi, a drugom je rukom dodirivao po grudima i stražnjici preko odjeće.

Nakon što je žena legla na ginekološki sto, ljekar ju je prvo prstima dodirivao po spolovilu pitajući je: "Je li se opustila?", a onda je s ultrazvučnom sondom obavio pregled. Potom joj je rekao da se okrene na trbuh i malo podigne stražnjicu te je ponovo obavio pregled sa sondom, a potom i pregled prstima.

Nakon toga joj je rekao da se još malo povuče unatrag, a onda je na svoje spolovilo stavio prezervativ te više puta svoje spolovilo stavio u njeno spolovilo. Žena je nakon toga skočila sa stola u upitala ga šta je to bilo, na šta joj je on odgovorio da se smiri, da je riječ o pregledu s dva prsta i da se ništa nije dogodilo, no vidjela je da je mahinalno povukao hlače prema gore.

Odmah je rekla da će ga prijaviti policiji, a on joj je, prema njenom iskazu, odgovorio da mu je to hvala za sve što je učinio za nju i da se on jedini brinuo za njeno zdravlje.

Nakon što je izašla iz ordinacije, sve je ispričala svom dečku, a onda su otišli u policiju i sve prijavili.

U policiji je ispričala i kako je u dva ranija navrata tokom pregleda 22. februara i 14. juna 2021. godine, ljekar također u zaključanoj ordinaciji dodirivao po grudima i stražnjici preko odjeće, a onda i prstima prelazio preko njenog spolovila uz isto pitanje: "je li se sada opustila"?

Ljekar je, kako navodi Jutarnji.hr u svojoj odbrani tokom istrage odbacio sve tvrdnje pacijentice, ističući kako se poznaju unazad pet godina te da joj je obavio jedan operativni zahvat i nastavio je i dalje liječiti.

Istaknuo je da se vrata ginekoloških ambulanti zaključavaju zbog privatnosti pacijenata, pa je tako i on postupao.

Odbacio je i tvrdnju da ju je dirao po grudima i stražnjici, kazavši da je samo u jednom trenutku stavio svoju lijevu ruku na njeno rame.

Što se tiče UZV pregleda, kazao je da nije mogao pronaći lijevi jajnik, na koji se ona žalila da je boli, pa joj je predložio pregled u trbušnom položaju na šta je ona pristala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.