open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Hrvatske
Milanović krenuo od Izbornog zakona BiH, pa opleo po Fincima: Mi smo u šoku što ih boli neka stvar za nas
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je ponovo komentirao politička zbivanja, a dotakao se izmjena Izbornog zakona u BiH i prijema Finske u NATO.
13.05.2022. u 18:51
get url
text

- Sarajevo nisu deblokirali Amerikanci već vojska Republike Hrvatske, ne savezničke bombe, već hrvatske snage, tek tada se predala Karadžićeva banda. Svjedoka je još pun... Vaša zadaća je obrana Hrvatske i sve što radimo, uz svu lojalnost saveznicima, ali radimo u interesu Hrvatske. Kada se veliki tuku, mali se odmaknu. Kad si razjedinjen, ti si u sredini, a oni se dodaju. Ja to sam ne mogu. Zašto se HDZ ponaša na taj način ne znam. Ne odustajem od ultimatuma. To je moja zakletva. Ja nemam izbora, moram se boriti za elementarna prava Hrvata u BiH mirnim putem - izjavio je Milanović.

Ja predstavljam Hrvatsku i sve Hrvate, kazao je i dodao "da je neobjašnjivo da neko ko vodi Hrvatsku i ima načina zaštiti Hrvate, da ne koristi sve instrumente koji mu stoje na raspolaganju".

- Izmjena izbornog lopovluka u BiH je bankarska garancija koju Hrvatska traži. Morate imati garanciju i tu garanciju Hrvatska traži da bi Hrvati u BiH mogli normalno funkcionirati. Ono što je Finskoj ovom trenutku ulazak u NATO, to je nama BiH. Razlika je što mi to govorimo nekoliko godina - rekao je Milanović, prenosi net.hr.

Komentirao je i izjavu predsjednika hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića da ne bi bilo mudro stopirati Finsku i Švedsku.

- Mi se ponašamo kao da nismo država. Nisam mudar, prijek sam, nagao, neobuzdan, ali borim se za svoje, a ti mudruj i idi u Finsku na izbore - poručio je Jandrokoviću Milanović.

Komentirao je i izjave da su Finci u šoku zbog njegova stava.

- Dobrodošao u klub, finski ministre. Mi smo u šoku već nekoliko godina od vaše ignorancije i bezobrazluka, ako je to stvarno rekao. Njegov državi sekretar je bio u mom uredu s mojim saradnicima prije dva dana, on to nije rekao. S njim su razgovarali moji saradnici. Kako sad to? Evo i mi smo u šoku što ih boli neka stvar za nas, već godinama - naveo je Milanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.