open-navfaktor-logo
search
Nekontrolisano opet
Milanović napadao Jutarnji, pravdao suprugu, hvalio sina odlikaša, udario na Alijinu stranku, Adisa Ahmetovića...
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas boravi u Vukovaru i po ko zna koji put iskoristio je priliku da govori i o Bosni i Hercegovini. On je komentirao i poteze svoje supruge Sanje Musić Milanović i pritom žestoko napao Jutarnji list.
05.07.2022. u 11:40
get url
text

Supruga predsjednika Hrvatske izvršila je pritisak na direktoricu zagrebačke Klasične gimnazije Zdravku Martinić-Jerčić kako bi se već zaključene dvije ocjene njenog mlađeg sina, nakon gotovo sedam dana od završetka škole, iz četvorki promijenile u petice.

Milanović je na početku obraćanja još jednom na račun Jutarnjeg i Hanza medije uputio niz grubih i neutemeljenih uvreda.

- Kriminalna organizacija Handžar medija je to pripremila. Što se ne bave toliko ovim svinjarijama koje izvode Banožić. Ono što sam vidio je da je Sanja napisala mail, ostavila je brazdu duboku tri metra u kojem navodi neke primjere. Neka pošalju prosvjetnu inspekciju... Moj sin je već sazrio, ima 17 i po godina. To je kriminalna organizacija... Utjecaj moje žene je nikakav. Ali ona je moja supruga i sve što piše se gleda drukčije. Da je to meni mama napravila kad sam imao 17 godina, ja bih poludio, ali mama je mama - pravdao je Milanović svoju suprugu. 

Na pitanje o BiH i promjeni mišljenja na samitu NATO-a, povezano uz proširenje Saveza, uzvratio je pitanjem - šta je mogao više napraviti za te ljude?

- Ajmo ovako - dok mi ovdje razgovaramo o peticama mog sina, u BiH počinje izborni proces. Šta sam trebao napraviti u Madridu? Bacit' bombu ko Boško Buha. Ja sam napravio sve, Plenković se ne bi usudio sjesti na avion i otići tamo. Ja sam tamo bio. Bolest u BiH se zove hipertenzija koju morate tretirati stalno inače će vas ubiti, to je visoki pritisak. Uvijek ćete naći nekog Hrvata kojeg će se kupiti da za njega drugi glasaju. Alijina stranka ima Hrvate za Dom naroda. Kako se to zove? Let iznad kukavičjeg gnijezda - kazao je Milanović.

- Neka mi neko objasni - šta rade Hrvati, kandidati SDA na listama? Oni će se boriti za hrvatske interese? - dodao je.

- Šta radi Hrvatski sabor, šta rade samozadovoljni ljudi? Šta radi HDZ? Možda namještaju bolje ocjene svojoj djeci, ponavljačima. Izborni zakon nije promijenjen, a tu je ovakva izdajnička Vlada - kazao je Milanović i ponovio da je premijer Andrej Plenković "nesposoban, neuk i smiješan".

- Najtužnije je da je on moj proizvod, inače bi ovdje premještao vijence. Uz poštovanje tim ljudima - rekao je.

- Plenković je napravio sve tim ljudima, on je njihov svodnik, ali ti ljudi tamo nisu kurve - zaključio je Milanović. 

Milanović se obrušio i na Adisa Ahmetovića, zastupnika u Bundestagu, poručujući da je on Bošnjak koji u Bundestagu glumi građanina. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.