open-navfaktor-logo
search
Ženska solidarnost
Novi protesti ispred redakcije Informera: Bijesne smo zbog intervjua sa serijskim silovateljem
Ispred redakcije Informera na Terazijama u Beogradu i danas je protest, a koji organizuje "Ženska solidarnost. Zahtjevi poslati sa skupa su povlačenje intervjua sa višestrukim silovateljem, primjena etičkog kodeksa i uskraćivanje budžetskog novca medijima koji neetički izvještavaju.
01.10.2022. u 14:06
get url
text
Protesti, Beograd, Informer
Protesti, Beograd, Informer

- Bijesne smo, stop nasilju - uzvikuju demonstrantice koje su se okupile ispred Informera.

One nose transparente na kojima piše "Ženska trauma nije izvor prihoda", "Želimo ti žensku revoluciju", "Nijedna više"…

VEZANI TEKST - Aktivistkinje zasule Informer jajima zbog intervjua sa serijskim silovateljem

Ovo je drugi protest ispred Informera, nakon onog koji je održan u srijedu, a čiji je povod bio intervju sa višestrukim silovateljem Igorom Miloševićem, koji se našao na slobodi. Nakon protesta, podnijeta je krivična prijava i on je ponovo uhapšen.

- Sve nas je isprovociralo, iako je Informer predstavnik ovakvog odnošenja prema ženama, prema ženama se stalno odnosi loše u medijma. Kada se dogodi nasilje, žena se krivi. Sa našim strahom se igra, manipuliše. Živimo u strahu, ali smo i neustrašive. Reagovarat ćemo dok se stvari ne promijene. Ukoliko institucije reaguju na Informer, a ne na žene, onda to nešto znači. Zašto je Informer pustio da njihove novinarke budu ugrožene - rekla je jedna od organizatorica protesta Jelena Riznić.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.