open-navfaktor-logo
search
Belkisa Crnovršanin
Oglasila se "treća supruga" rahmetli Muamera Zukorlića nakon tvrdnji da traži nasljedstvo
Nakon navoda srbijanskih medija o postojanju treće supruge rahmetli muftije i bivšeg lidera Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića i njenom traženju dijela nasljedstva, regaovala je i Belkisa Crnovršanin, poznata novopazarska novinarka koja je spomenuta u tom kontekstu.
24.05.2022. u 09:32
get url
text

Kako kaže Crnovršanin, navodi da je tražila imovinu u Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji su neistiniti i plasirani kao "laž, kompromitovanje i uzenmiravanje".

- Svi navodi imaju za cilj narušavanje mog ugleda kao časne građanke Srbije, kao odane muslimanke, kao ponosne žene. S obzirom na to da živimo u sistemskom negiranju islamskih vrijednosti, stigmatizaciji moje vjere, muslimani i muslimanke su godinama meta i tema islamofobičnih izjava, naslova i napada. Nažalost, i ja sam kao muslimanka uvučena u jednu islamofobičnu atrakciju i propagandu – piše ona na svom Instagram nalogu i dodaje:

VEZANI TEKST - Pojavila se žena koja tvrdi da je treća supruga rahmetli Muamera Zukorlića: Tražila nasljedstvo?

- Navodi tabloida o "privatnom životu, skupocjenom autu, potraživanju imovine i dr" su surova zloupotreba, meni i mom timu poznatih, određenih pojedinaca i pojedinki radi nanošenja štete porodici Zukorlić nakon preseljenja uvaženog i časnog rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića, kao i meni i mojim članovima porodice. Svima su vam poznate porodične okolnosti Zukorlića iz medija.

Zatim Crnovršanin dodaje kako je namjera svih učesnika, kako medija, tako i pojedinaca, zloupotreba njenog ugleda i nastavak kompromitacije porodičnih odnosa rahmetli muftije.

- Priče o muftiji rahmetli, jednom divnom čovjeku, velikanu svog vremena, priče otpjevane i ispisane davno. Da sam htjela da budem dio javnog medijskog kruga, bila bih. Da li sam bila u šerijatskom braku sa rahmetli muftijom, o tome nikada nisam htjela da govorim za medije, iako nije prvi put da se moje ime spominje u ovom kontekstu – zaključila je ona još jednom ističući kako se "ne radi o slobodi mišljenja već zloupotrebi istine i ugrožavanju privatnosti".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.