open-navfaktor-logo
search
Haos u Budvi
Prijeti otvoreni sukob policije i građana: Pogledajte kako su uhapšeni općinski funkcioneri
U Budvi je svojevrsno vanredno stanje nakon što je jutros crnogorska policija uhapsila smijenjenog gradonačelnika ovog primorskog grada Marka Carevića, predsjednika tamošnje Skupštine Krstu Radovića i još pet njihovih saradnika. 
17.06.2020. u 13:12
get url
text

Mediji u Pogorici javljaju da su Carevića i Radovića iz policije odvezli u nepoznatom pravcu.Ispred stanice policije su neredi pošto su je građani okružili, a policajci stavili gas maske.

Prije hapšenja, policija je pokušala da u zgradu općine uvede Upravnu inspekciju. IZ RTV Budva tvrde da je policija upotrijebila hemijska sredstva, a polomljena su i stakla na zgradi općtine.

Crnogorska policija je danas u Budvi privela 23 osobe zbog sprječavanja policijskih službenika u vršenju službene radnje, javlja Anadolu Agency (AA). Iz Uprave policije kazali su da je policija u Budvi postupala po zakonu i po zahtjevu nadležnog organa za pružanje asistencije Upravne inspekcije u Skupštini Općine Budva.

Navodi se da će odgovorne osobe za incidente snositi odgovornost i biti procesuirane u skladu sa zakonom.

Saopćeno je i da je prilikom današnjih događaja povrede zadobio jedan policijski službenik koji se trenutno nalazi na ukazivanju ljekarske pomoći.

Kako se navodi, u toku je prikupljanje obavještenja od privedenih osoba u vezi sa čim je upoznat nadležni državni tužilac u Kotoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.