open-navfaktor-logo
search
Analiza izbora
Procurili detalji sa sastanka u HDZ-u: Koga je Plenković okrivio za Kolindin poraz
O problemima u kampanji govorio je i šef izbornog  štaba Ivan Anušić
08.01.2020. u 08:10
get url
text

Premijer i predsjednik HDZ-a Hrvatske Andrej Plenković nakon četverosatnog sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojem se analizirao poraz predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović izjavio je da su tek počeli s analizama koje planiraju nastaviti i da je rasprava bila otvorena i sadržajna.

Istakao je da su politički analizirali rezultate izbore. Dogovorili su da će sve županijske organizacije napraviti svoju političku analizu, pogledati gdje su razlike u brojevima u odnosu na izbore 2014/2015, posebno s naglasakom na urbane cjeline jer su vidjeli određenu evoluciju na biračkom tijelu.

-Isto tako smo vodili raspravu o kapitalnom pitanju, a to je politički smjer HDZ-a gdje smo nakon rasprave dobili unisonu podršku da je smjer stranke i politike koju vodi vlada i svi odabiri koje smo napravili su u skladu s našim vrijednostima - rekao je Andrej Plenković.

Vidjet će dalje na sastancima koje poteze napraviti kako bi se kvalitetno pripremili za buduće izborne izazove koji dolaze 2020.

Plenković je u svojoj analizi, doznaje Jutarnji list, naveo nekoliko ključnih stvari koje su bile problem - navodno je kazao kako je dio stranke bio nezainteresiran za izbore, da je došlo do velike mobilizacije na lijevom političkom spektru, a spomenuo je i proteste koji su održani protiv Milana Bandića te gafove koje su napravili Tomislav Madžar i Renata Margaretić Urlić, savjetnici Kolinde Grabar-Kitarović.

O problemima u kampanji govorio je i šef izbornog  štaba Ivan Anušić, a i on je, među ostalim, istakao gafove savjetnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.