open-navfaktor-logo
search
Pišu hrvatski mediji
Šeik kupio Sunčani Hvar za 220 miliona eura
Cpi Property Group, u čijem je većinskom vlasništvu hotelijerska firma Sunčani Hvar, potvrdila je Hini da je potpisala obavezujući ugovor o prodaji sto posto dionica firmi Sunčani Hvar Nekretnine i Sunčani Hvar s kupcem Eagle Hillsom, investitorom i developerom nekretnina i ugostiteljstva iz Abu Dhabija.
21.11.2023. u 21:48
get url
text

- CPI Property Group sa zadovoljstvom objavljuje potpisivanje obvezujućeg ugovora o prodaji 100 posto dionica Sunčani Hvar Nekretnine d.o.o. i Sunčani Hvar d.d., firme koje posjeduju i upravljaju hotelima Sunčani Hvar, jedinstvenim portfeljom resorta na otoku Hvaru u Hrvatskoj. Kupac je Eagle Hills, investitor i developer u oblasti nekretnina i ugostiteljstva sa sjedištem u Abu Dhabiju - prenose iz CPI-ja, prenosi Index.hr

Za samu transakciju tj. postignuti iznos kupoprodaje ne iznose detalje ni kada će biti dovršena te dodaju da transakciju uvjetuje odobrenje hrvatske antimonopolske agencije.

Jutarnji list javlja da je Sunčani Hvar prodan za iznos od 220 miliona eura.

Sunčani Hvar je od 2014. u vlasništvu je CPI Grupe, a u portfelju firme je nekoliko hotela, kamp, plažni klubovi i objekti. Dnevno može smjestiti oko dvije hiljade turista, a zapošljava oko 700 stalnih i sezonskih radnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.