open-navfaktor-logo
search
Uputili zahtjev Skupštini
U Podgorici održana biciklijada solidarnosti s narodom Palestine
AUTOR: Anadolija
14.06.2024. u 22:52
get url
text
FOTO: Anadolija
U Podgorici je danas održana biciklijada solidarnosti s Palestinom, kojom su učesnici skrenuli pažnju na genocid koji se dešava nad narodom Palestine. Pozvali su i zastupnike crnogorskog parlamenta da usvoje Rezoluciju o osudi zločina Izraela u Palestini.
Pod sloganom "Stop genocidu, sloboda Palestini", učesnici biciklijade koju je organizovao "Pokret solidarnosti sa"Palestinom", startovali su s Trga nezavisnosti, odakle su sa zastavama Palestine u koloni obišli nekoliko podgoričkih naselja.
FOTO: Anadolija
Denis Mekić iz "Pokreta solidarnosti s Palestinom" kazao je da je današnja akcija samo jedna u nizu, koju ovaj pokret sprovodi posljednjih mjeseci.
- Tu smo da iskažemo solidarnost s palestinskim narodom i da ukažemo na stavične zločine koja se dešava pred očima svijeta u Gazi i Palestini. Takođe, pozivamo Skupštinu Crne Gore i zastupnike da se rezolucija o osudi zločina u Palestini što prije nađe pred poslanicima i da bude usvojena - kazao je Mekić.
Prema riječima Medine, jedne od učesnica biciklijade, današnja akcija je poziv svima da se solidarišu s patnjama naroda u Palestini.
- Pozivamo Skupštinu da usvoji rezoluciju o osudi zločina Izraela u Palestini, a takođe i Vladu Crne Gore da prekine saradnju s Izraelom - kazala je Medina.
Današnji događaj prošao je mirno, uz pratnju policije.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.