open-navfaktor-logo
search
Nastavljaju se napadi na porodice
UNRWA: Slike iz Rafaha u nedjelju naveče još jedan su dokaz da je Gaza "pakao na Zemlji"
AUTOR: Anadolija
27.05.2024. u 12:15
get url
text
FOTO: AA
Slike iz Rafaha u nedjelju naveče još jedan su dokaz da je Gaza "pakao na Zemlji", objavila je Agencija Ujedinjenih nacija za palestinske izbjeglice (UNRWA).
Najmanje 40 ljudi je ubijeno, a deseci su povrijeđeni u izraelskom bombardovanju kuća i kampa gdje borave raseljeni u Rafahu.
FOTO: AA
- Informacije koje stižu iz Rafaha o daljim napadima na porodice koje traže sklonište su užasavajuće. Postoje izvještaji o masovnim žrtvama, uključujući djecu i žene. Gaza je pakao na Zemlji. Slike od prošle večeri su još jedan dokaz tome - navela je UNRWA na platformi X.
FOTO: AA
Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji je u posljednjoj presudi naredio Tel Avivu da odmah prekine operaciju u Rafahu, gradu na jugu Pojasa Gaze u kojem je više od milion raseljenih Palestinaca potražilo utočište.
FOTO: AA
U Gazi je ubijeno oko 36.000 Palestinaca, velika većina su žene i djeca, a više od 80.600 je ranjeno od oktobra prošle godine, nakon napada Hamasa na Izrael.
Gotovo osam mjeseci nakon izraelskog rata, veliki dijelovi Pojasa Gaze su u ruševinama usred blokade hrane, čiste vode i lijekova.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.