open-navfaktor-logo
search
BANA reagirala
Upozorenje Bošnjacima da premijer ima opasne namjere: Krivokapić je svjesno udario na državu BiH
Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) u ime svojih članova porijeklom iz Crne Gore i Sandžaka, najoštrije osuđuje antibosanski i necivilizacijski čin premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića koji je telefonskim putem Željki Cvijanović čestitao 9. januar, dan kada je aktiviran plan da može početi velikosrpska genocidna agresija, vojna i paravojna invazija na Republiku Bosnu i Hercegovinu s ciljem potpunog uništenja bosanske države, istrebljenja i genocida Bošnjaka, kao i svih onih koji se ne uklapaju i ne podržavaju velikosrpski državni plan.
10.01.2021. u 17:15
get url
text

- Nakon četverogodišnjeg krvavog rata, stotine hiljada ubijenih, više desetina hiljada silovanih Bošnjakinja svih starosnih dobi, logora smrti, etničkog čišćenja višeg dijela države BiH, progona više od milion i po građana, samo zločinački um može osmisliti da slavi dan genocidnog projekta "RS". Takvima su slični i oni koji ga čestitaju u ime kame, krvi i krsta. Premijer Krivokapić se svojim nedoličnim, nehumanim i neljudskim postupkom svjesno svrstao uz sljedbenike osuđenih srpskih ratnih zločinaca i genocidne politike. Sa ovim postupkom Krivokapić je ustvari potvrdio da se 1999. godine nije slučajno našao na skupu srpskih terorističkih četničkih formacija u kući četničkog vojvode Milete Pavićevića i ispod slike ratnog zločinca Radovana Karadžića - poručuju iz BANA. 

Ističu da premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić "dobro zna da je Ustavni sud BiH 9. januar proglasio neustavnim i zabranio da ga manji bh. entitet slavi".

- Ali Krivokapić je krijomice telefonirajući i čestitajući, svjesno udario na državu Bosnu i Hercegovinu, njene najveće institucije, ali i na sve žrtve genocida koje su ubijene u ovom velikosrpskom projektu pod imenom "Republika Srpska", čiji su temelji na krvlju i kostima nevinih civila.  

Nedržavnički postupak i tajni telefonski razgovor premijera Krivokapića, negiranje genocida u Skupštini Crne Gore i veličanje ratnih zločinaca, upozorava sve u Bosni Hercegovini, Crnoj Gori, Sandžaku i cijelom regionu, ali i upozorenje Bošnjacima u dijaspori i našim prijateljima, na ove vrlo opasne namjere. Pozivamo sve antiratne i prodemokratske snage da moraju biti oprezni, kao i poslati upozorenje svim međunarodnim institucijama, o namjerama velikosrpskih retrogradnih snaga i napada na institucije države Bosne i Hercegovine, teritorijalni suverenitet, integritet - stoji u reakciji Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.