open-navfaktor-logo
search
Izbori u Srbiji
Vladika Grigorije: Hvalite se sa 87 posto glasova, niste dobili, kupili ste...
Čelnici Srpske napredne stranke predvođeni Aleksandrom Vučićem bili su puni sebe poslije lokalnih i parlamentarnih izbora hvaleći se gdje su sve pobijedili.
25.06.2020. u 10:10
get url
text

Predsjednik Srbije je tako sa ponosom poslije glasanja isticao da je njegova stranka ubjedljivo pobijedila, a da je posebno bila dominantna u bh. entitetu Republika Srpska. 

- Pobijedili smo strahovito ubjedljivo. Pobijedili smo tako da smo u Republici Srpskoj, a izašlo je 87 posto onih koji su se prijavili, imali 90 posto glasova - rekao je Vučić, nakon čega je kao po komandi uslijedio aplauz čelnika Srpske napredne stranke.

Da li je taj podatak o broju osvojenih glasova u 21. vijeku zaista za pohvalu?

- Uvijek se sjetim razgovora kada su se završili neki lokalni izbori, pa se jedan hvali: "Mi smo u Ljubinju dobili...". A ovaj drugi mu odgovara: "Nismo dobili, kupili smo". I tu je kraj, tu je demokratija došla do svoje suprotnosti, to više nema veze ni sa čim. Ali hvaliti se da si dobio na izborima u 21. vijeku 94, 96, 97 posto, stvarno treba biti glup - rekao je svojevremeno Grigorije, vladika Düsseldorfa i Njemačke prilikom gostovanja u emisiji "Utisak nedjelje", objavio je direktno.rs.

OVDJE POGLEDAJTE VIDEO 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.