open-navfaktor-logo
search
Najveći do sada
Volkswagen Golf 8 bit će luksuzniji i profinjeniji
Volkswagen Golf osme generacije neće se više nuditi u dvije karoserijske izvedbe
04.09.2018. u 11:48
get url
text
Goft 8

Proizvodnja Volkswagen Golfa osme generacije trebala bi početi u junu 2019. godine, a prema novim informacijama on se neće proizvoditi u karoserijskim izvedbama sa troje vrata i kao karavan.

Zbog sve manje potražnje za hatchback modela sa troje vrata, njemačkom proizvođaču nema smisla više nuditi Golf u toj formi. Također, u početku neće se nuditi ni karavanska izvedba, a da li će se kasnije uvesti u proizvodnju nije poznato. Ako se Golf karavan izbaci iz ponude to bi značilo da iz ponude ispada i Alltrack model.

Novi Volkswagen Golf 8 bit će najveći Golf do sada, pa će tako imati veći međuosovinski razmak u odnosu na aktuelni model. Veće dimenzije osigurat će mu više prostora u putničkoj kabini od konkurentskih modela, te veći prtljažnik.

Novi Golf bit će luksuzniji i profinjeniji, a njemački proizvođač automobila neumorno radi na unutrašnjosti, eliminirajući nepotrebne sklopke. Šef Volkswagen dizajna Klaus Bischoff kaže da će upravljač biti jedina konvencionalna komponenta jer će dodirni ekrani zamijeniti gotovo sve tradicionalne upravljačke sklopove, uključujući prekidač prednjih svjetala.

Pored svega navedenog, novi Golf bit će postavljen na MQB platformu kao i odlazeći model, ali zahvaljujući korištenju lakših materijala on bi trebao izgubiti oko 50 kg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.