Prema riječima direktora Festivala, Slavena Knezovića, završne pripreme ove filmske priče se privode kraju.  U takmičarskom programu, nastupit će 13 filmova.

- Da budemo malo lokalpatrioti, otvorit ćemo Festival filmom "Sam samcat" reditelja Bobe Jelčića iz Mostara u 18, 30 sati na velikoj sceni Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače - kazao je Knezović te predstavio bogat program ovogodišnjeg festivala.

Pored već spomenutog "Sam samcat", tu je "Comic sans", "Za ona dobra stara vremena", "Južni vetar", "Zaspanka za vojnike", "Agape", "Meso", "Osmi povjerenik", "Aleksi",  "Operacija zajebancija", "Tajni sastojak", "Družinica" i "Mate i Jure".

Ovogodišnji predsjednik žirija festivala, mostarski glumac Miro Barnjak, ističe kako je radostan što je od jedne revije, koja je zamišljena s idejom da se prikazuju filmovi porijeklom iz regije i šire, izrasla u jedan respektabilan filmski festival, koji nagrađuje filmsku glumu.

- Žiri će ove godine imati pune ruke posla. Nadam se da ću sa svojim kolegicama posljednji dan imati razloga za objašnjenje i obrazloženje odluka koje će biti, nadam se jednoglasno donesene. Svima želim uživanje na festivalu, druženja i da festival potraje te da u narednim godinama još bolje obogatimo program - poručio je Barnjak.

Generalni pokrovitelj festivala HT Eronet će, između ostalog,  osigurati tehničku potporu održavanju festivala u Kosači, besplatan wi-fi, kao i after party same večeri otvaranja u ljetnikovcu Radobolja.