open-navfaktor-logo
search
Gazda ulaže
Abramovich odobrio 175 miliona eura, Chelsea će sav novac potrošiti na jednog igrača?
Fudbaleri Chelseaja u protekloj sezoni okitili su se titulom prvaka Evrope, a bogati gazda Plavaca Roman Abramovich navodno je odoborio 150 miliona funti za pojačanja za novu sezonu.
13.07.2021. u 16:42
get url
text

Portal Russia Tofay piše kako je jedna od glavnih meta kluba sa Stamford Bridgea sjajni norveški napadač Erling Haaland.

Timo Werner, Olivier Giroud i Tammy Abraham u protekloj sezoni nisu bili na željenom nivou, dok je Norvežanin u 41 nastupu postigao isto toliko golova, te upisao i 12 asistencija, što je samo vrhunska preporuka njegovim budućim poslodavcima.

Ipak, kako sada stvari stoje još se ništa nije promijenilo, mladi napadač i dalje je igra Borussije Dortmund.

- Ništa se nije promijenio. Erlinga planiramo za sljedeću sezonu - rekao je sprotski direktor BVB-a Michael Zorc.

Proda li Haalanda, Borussia bi ovog ljeta mogla dobro napuniti klupsku kasu. Naime, transfer Jadona Sancha u Manchester United je gotova stvar, a osim 85 miliona za reprezentativca Engleske još će naplatiti 11 miliona eura za Leonrda Balerdija, Jeremyja Toljana (3,5 mil. eura) i Sergija Gomeza (2,25 mil. eura), što je uz eventualno Haalandovo obeštećenje ukupno 277 miliona eura.

Inače, norveški napadač je u Dortmund stigao iz Salzburga u januaru 2020. godine, a "žuto-crni" su za njega izdvojili 20 miliona eura. Aktuelni ugovor za Borussiju ga veže do ljeta 2024. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.