open-navfaktor-logo
search
Izbori u Srbiji
Adam Šukalo: Vučićev čovjek koji upisom birača iz RS-a osvaja visoku funkciju u Banjoj Luci
Javnost u Srbiji je žestoko ustalasala informacija i konkretni dokazi i videosnimci o upisivanju novih birača na teritoriji grada Beograda.
09.02.2022. u 10:47
get url
text

VEZANI TEKST - Tabaković o "uvozu glasača" iz RS-a u Srbiju: Dodik vraća uslugu Vučiću za Srebrenicu

Tako je na pojedinim adresama na Vračaru upisano i više od deset birača po jednom stanu. Zanimljivo, kada je zamjenik predsjednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović sa kamerama otišao da ih posjeti, ustanovio je da je taj objekat u potpunosti neuvjetan za stanovanje i da čeka nekog SNS biznismena da ga sruši i tu podigne još jednu stambenu zgradu.

Mediji su u međuvremenu prenijeli informaciju MUP-a da je u tom objektu prijavljeno sedam lica, od toga troje u januaru, iako je jasno da u kući niko ne živi.

U isto vrijeme su objavljeni i video snimci gdje koordinatori Srpske napredne stranke, prema unaprijed pripremljenoj proceduri, u prostorijama MUP-a vrše prijavu boravka građana koji žive na teritoriji bh. entiteta Republika Srpska na adrese u Beogradu.

Vlast je na ove napade reagovala prema ustaljenom maniru – spinom i zaglušujućom medijskom bukom. Kao i svi autoritarni režimi i ovaj žestinu laži svoje odbrane podešava prema šteti koju može nanijeti istina koju žele da zaguše. Tako, umjesto da objašnjavaju očigledan pokušaj izborne krađe, ljudi iz SNS-a su se opredijelili da one koji na nju ukazuju optuže da su mrzitelji Republike Srpske.

U moru napada ostao je neprimjećen Adam Šukalo, zastupnik u Skupštini Republike Srbije, koji je doslovno slijedio spin Srpske napredne stranke usput prozivajući opoziciju da to radi za potrebe stranog faktora, kritikujući čak i vladiku Grigorija da dijeli srpski narod podrškom Vladeti Jankoviću za gradonačelnika Beograda.

Ono što je interesantno za Adama Šukala je da on ima jedan mandat u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, ali da je dva puta bio zastupnik. Prije Skupštine Srbije on je bio zastupnik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske i to kao ljuti opozicionar Milorada Dodika.

VEZANI TEKST - Đilas tvrdi: Vučić daje državljanstva Srbima iz BiH u zamjenu za glas na izborima

Danas je dio vlasti u Srbiji koja Miloradu Dodiku daje najveća državna odlikovanja i počasti dok najviši funkcioneri vlasti sa Dodikom imaju odnos u kojim ga zovu bratom ili pjevaju sa njim pod šatorima. 

Adam Šukalo je važan čovjek u pokušaju prekrajanja izborne volje Beograđana i naporima SNS-a da krađom sačuva vlast u Beogradu. Uveliko se priča da Adam Šukalo svima koji mu u tom poslu pomažu, najviše iz okoline Bijeljine i medijima i lokalnim samoupravama tog kraja, govori da ukoliko ispuni cilj od 30.000 novoupisanih birača, njemu kao nagrada sljeduje "visoka državna funkcija, možda čak i mjesto predsjednika Vlade Republike Srpske".

Ono što nije uspio na izborima protiv Milorada Dodika Adam Šukalo pokušava da dobije kroz izbore u Beogradu. Poslije razotkrivanja mehanizma upisa birača koji za uzvrat dobijaju drzavljanstvo Srbije koje čekaju godinama, postavlja se pitanje da li će u toj namjeri uspjeti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.