open-navfaktor-logo
search
Dizajnerica iz Mostara
Aida Mušinović: Za 25 godina braka skupila sam divnu kolekciju satova i nakita
Nosim ono u čemu se dobro osjećam. Jedino mi suprug zna reći: "obuci svoju trenerku, zašto nosiš moje, velike su ti!?" Njegovu odjeću često oblačim, naročito tokom zimskih mjeseci, a najviše volim dukserice i džempere, kaže kreatorica 
16.06.2019. u 21:40
get url
text

Jedna od najpoznatijih mostarskih modnih dizajnerica, Aida Mušinović, nakon ostvarenog uspjeha na nedavno završenom Nivea bh. Fashion Weeku, kada je sarajevskoj publici, u sklopu revije "Believe" predstavila 16 unikatnih haljina, kreće u nove projekte.

Nakon kratke proljetne pauze, koju je, kako kaže, uglavnom provela kreirajući haljine za maturantice sa Neretve, Aida polako priprema svoju jesenju kolekciju, koja će dijelom sadržavati večernje haljine.

Istinska zaljubljenica u modu i majka pet kćerki ovog puta otkrila nam je neke detalje iz svog privatnog života. Među njima i koliko je često u shoppingu, šta je posljednje kupila, koja je najskuplja stvar u njenom ormaru...

Koliko često idete u shopping i koliko u prosjeku potrošite novaca?

- Nisam neka šopingholičarka, jer sam prvenstveno zauzeta poslom i obavezama prema porodici. U kupovinu odjeće idem samo po potrebi, kada najmlađoj kćerkici treba nešto, a najčešće je to obuća.

Ko Vam je vjerni pratilac u kupovini?

- Prvo kod kuće sve pregledam na internetu, izaberem ono što mi se sviđa i što mi treba, a onda gledam da za što manje vremena obavim kupovinu.

Da li kupovine obavljate planski, ili to činite ishitreno i shodno trenutnom raspoloženju?

- Kupujem samo planski. Eventualno od kolegica, koje se bave ručnim radom, neplanski znam uzeti neki komad, jer je unikatan. To su obično torbica ili nakit.

Šta ste posljednje kupili sebi?

- Prije mjesec kupila sam odlične Mermaid štikle koje sam nosila uz haljinu koju sam sama kreirala na kćerkinom vjenčanju.

Koji je najvrijedniji komad nakita koji posjedujete?

- Nakit kao nakit ne mora imati ekonomsku vrijednost. Meni je najvrijedniji onaj sa simbolikom. Zapravo imam dosta nakita kojeg sam dobila od supruga za godišnjice braka ili rođendane. Jako volim Guess satove i Swarovski komade nakita. Za 25 godina braka skupila sam divnu kolekciju. Teško mi je izdvojiti samo jedan komad. Naravno, tu su i komadi nakita koje sam naslijedila od majke.

Koja su Vam tri omiljena komada odjeće koja češće nosite od ostalih?

- Volim jeans, T shirt majice i tene. Tokom dana obično sam u jednoj takvoj kombinaciji. Volim i lepršave haljine i tunike.

Šta je, prema Vašem mišljenju, neophodno imati za dobar stil, koje komade odjeće?

- Stil je ono u čemu se, prije svega osjećate dobro, ugodno, on nastaje unutar nas, i tek onda ga vidimo. Stil je izražaj ili iskaz sebe odjećom ili onoga ko je nosi, i za svakoga je jedinstven. Ako znate da imate tri dobra komada, ako se za iznenadni poziv za izlazak možete spremiti za pet minuta...

Kada ste se "najgluplje" obukli i šta je to što ste tada odjenuli?

- Za mene "najgluplje" ne postoji. Nosim ono u čemu se dobro osjećam. Jedino mi suprug zna reći: "obuci svoju trenerku, zašto nosiš moje, velike su ti!?" Njegovu odjeću često oblačim, naročito tokom zimskih mjeseci, a najviše volim dukserice i džempere.

U kojoj odjevnoj kombinaciji ste zasjali i dobili najviše komplimenata do sada?

- Uvijek dobijem najviše komplimenata kada sam na nekom eventu, a tada obično nosim svoje kreacije.

Kada biste morali iskombinirati četiri različite boje da se odjenete, koje biste odabrali, a da ne ispadnete šareni?

- Plavo, bijelo, crveno i silver.

Ko je, prema Vašem mišljenu, ikona stila u našoj regiji?

- Ne mogu izvojiti nikoga posebno, mogu reći samo da dame u našoj zemlji  pariraju svjetski poznatim ikonama stila, i to me baš raduje.

Kako biste u dvije riječi opisali svoj stil?

- To je moj stil.

Imate li neki fetiš kada su odjeća, obuća i aksesoari u pitanju?

- Uživam u parfemima, a posljednjih 15 godina koristim isti – Cinema - Yves Saint Laurent. Nekada probam druge, ali se uvijek vraćam njemu, jer pristaje uz moj cjelokupan styling.

Najviše novaca ste izdvojili za kupovinu kojeg komada odjeće, i koji je to bio iznos?

- Dolce&Gabbana sandale.

Između putovanja na neku egzotičnu destinaciju i odjevne kombinacije i torbe iz najnovije Chanel kolekcije, šta biste izabrali?

- Egzotična destinacija.

U kombiniranju odjeće, šta je prema Vama nespojivo, šta ne biste nikada nosili?

- Po meni sve je spojivo, ako takvu kombinaciju znate iznijeti. Nema granica ni barijera, važno je da se dobro osjećate u onom što ste obukli.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.