Većina od nas, nažalost, prilikom putovanja ne pridaje dovoljno pažnje naočalama i lećama, sve dok nam se npr. naočale ne polome. Kako bi spriječili probleme koji bi nam mogli upropastiti putovanje, potrebno je unaprijed sve pripremiti.

Pet savjeta kako putovati s dioptrijom:

Ne nosite samo jedan par naočala Ponekad se ideja nošenja dva para naočala čini pretjeranom. Međutim, ako vam se tokom putovanja polome naočale, jednostavno imate druge u rezervi i možete mirno nastaviti da uživate u znamenitostima grada.

Kupite čvrstu kutijicu za naočale! Nikako nemojte čuvati naočale u laganim i mekanim kutijicama. To je pogotovo važno prilikom transporta vašeg prtljaga.


Uvijek uzmite dodatni par leća U slučaju da vam trenutne ispadnu prilikom raznih aktivnosti, kao npr. za vrijeme kupanja u hotelskom bazenu.

Ne držite oba para naočala u istoj torbici Ako vam na putovanju ukradu torbicu u kojoj držite naočale, bilo bi dobro kada bi vam drugi par bio u hotelu na rapolaganju.

Bez obzira na dioptriju, nosite sunčane naočale Nemojte štedjeti na svom vidu. Ako nosite dioptrijske naočale, uložite u svoje zdravlje i kupite sunčane naočale s dioptrijom ili laserski uklonite dioptriju zauvijek.

Putovanja su luksuzi u kojima svi uživamo Kažu da nas svaki grad na neki način promijeni i ostavi utisak za cijeli život. Putovanje je avantura u kojem trebamo uživati, a dioptrija često zna biti glavni uzrok problema i zato se sve veći broj ljudi odlučuje za lasersko skidanje dioptrije.

Putovanje nakon laserskog skidanja dioptrije

Ako mislite da će vas zahvat laserskog skidanja dioptrije spriječiti u putovanju, ne trebate se brinuti. Laserska korekcija vida je kratkotrajan i potpuno bezbolan zahvat.

Zahvat traje desetak minuta

Potrebno je obaviti samo jedan pregled kako bi se utvrdilo jeste li kandidat, a već idući dan nakon operacije možete obavljati svakodnevne aktivnosti.

Ne morate se brinuti da nakon laserskog skidanja dioptrije nećete moći otići na planirano putovanje. Štaviše, vaše putovanje bit će kvalitetnije i ljepše bez dioptrije i brige oko naočala ili leća.