open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Amar Osim i Vlado Jagodić o najboljoj utakmici PLBiH ove sezone
Fudbaleri Borca savladali su Željezničar sa 4:3 u derbiju 14. kola Premijer lige BiH.
09.11.2020. u 20:03
get url
text

Plavi su tako nakon više od godinu poraženi na gostovanju, dok je Borac nastavio stopostotan niz na domaćem terenu u ovoj sezoni.

- Slabosti koje smo iskazali, nismo pokazali do sada u prvenstvu. Borac je kaznio dosta naših grešaka, ne sve, ali dosta. Jer, Borac nije toliko dobar da nam da četiri gola, bez naših grešeaka. I četvrti gol smo primili zahvaljujući majstorstvu najboljeg igrača.

Čestitam protivniku, jer vjerujem da bi i oni nama čestitali da smo mi pobjedili.

VEZANI TEKST - Spektakularan derbi u Banjoj Luci: Borac iskoristio sve poklone Željine odbrane

Par utakmica smo dobili u prvenstvu koje su bile slične. Žao mi je što najbolju utakmicu u gostima nismo krunisali bodom - kazao je Amar Osim, trener Željezničara, za Arena Sport.

Borac je nastavio sa maksimalnim učinkom pred domaćim navijačima, dok je Željo doživio gostujući poraz nakon više od godinu.

- Zadovoljstvo je to konstatovati. Vidjelo se i danas koliko vrijedi Željo. Stizali su nas tri puta. U prvom poluvremenu smo olako primili dva gola, a ovo je bilo naše najbolje prvo poluvrijeme, uključujući i Evropu.

Kod rezultata 3:3 dolazi u pitanje da ne izgubiš sve. Čekali smo svoju priliku, to je sada uradio Zakarić, ali ja uvijek ističem kolektiv. Granitnoj odbrani Želje smo dali četiri gola i čestitam svojim momcima.

Ovom utakmicom smo pokazali da imamo kvalitet, ali moramo zapeti, jer niko nije nepobjediv - kazao je Vlado Jagodić, trener Borca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.