open-navfaktor-logo
search
Cijeni Slobodu
Amar Osim ima problema sa sastavom: Neki su kartonirani, neki povrijeđeni, neki polupovrijeđeni...
Amar Osim, trener sarajevskog Željezničara, najavio je sutrašnji derbi 15. kola Premijer lige BiH u kojem će njegovi izabranici ugostiti tuzlansku Slobodu.
20.11.2020. u 10:09
get url
text

Bit će to duel starih poznanika iz bivše države, a strateg Plavih poziva na oprez, jer je svjestan da Tuzlaci nisu nimalo naivan protivnik.

- Nama je svako nepredvidiv. Nakon što je slabo odigrala na gostovanju kod Mladosti, a gdje su se nadali da nešto mogu uraditi, dolazi nam Sloboda koja će imati veliki motiv. Koliko ja pamtim, zadnje dvije sezone nisu izgubili na Grbavici i imat će veliki motiv da ovdje, na dobrom terenu, protiv starog rivala, tradiocionalnog, nešto naprave...

Sloboda je takva ekipa da im se nikad ništa ne zna. Mogu izgubiti od slabijih ekipa, a mogu pobijediti jače ekipe, što je na svojoj koži osjetio Borac. I mi imamo poroblema sa sastavom. Neki igrači su kartonirani, neki su povrijeđeni, neki polupovrijeđeni i još ne znamo ko će nastupiti.

Nadam se da ćemo biti na nivou na kakvom smo bili u nekoliko posljednjih domaćih utakmica, da možemo ostvariti povoljan rezultat. Ali to neće biti tako ako ne budemo maksimalno ozbiljni, maksimalno fokusirani i ako ne budemo maksimalno poštovali, to je ključna riječ, protivnika - kazao je Osim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.