open-navfaktor-logo
search
Trener Želje
Amar Osim pred meč na Otoci: Hoćemo li biti u stanju da se više pitamo od Olimpika?
Fudbaleri Željezničara će u 11. kolu Premijer lige BiH odmjeriti snage sa Olimpikom.
16.10.2020. u 13:26
get url
text

Mali gradski derbi koji će se igrati na Otoci najavio je Amar Osim, šef stručnog štaba Plavih.

- Imali smo opet 12 dana pauze koja nam je dobro došla u nekim stvarima, a nije dobro došla zbog ritma. Malo smo se skupili kada je igrački kadar u pitanju, malo trenirali, trenirali na terenu koji je približniji onome koji nas očekuje protiv Olimpika.

Imat ćemo više igrača na raspolaganju nego u posljednjoj utakmici koju smo igrali protiv Tuzle City prije 11-12 dana. S te strane je dobro, s druge strane smo opet 12 dana bez utakmice što uvijek nosi nekakvu neizvjesnost oko toga kako će ekipa izgledati.

Znamo da je protivnik u teškoj situaciji, znamo način kako igraju pogotovo na svom terenu, ali isto tako znamo da smo mi u principu ti koji će se više pitati. Kada kažem u principu, mislim na činjenicu da ćemo morati neke stvari poduzeti da bi bila takva situacija da se mi više pitamo.

Hoćemo li to biti u stanju? Nadam se da hoćemo. Znamo kakav je značaj, znamo šta nam ta utakmica nosi pred seriju teških nadolazećih utakmica u idućih nekoliko sedmica. Optimista sam, ali to ne mora ništa značiti za konačni ishod utakmice - kazao je Osim.

Utakmica između Olimpika i Željezničara igra se u subotu s početkom od 15 sati uz direktan prijenos na platformi Moja TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.