open-navfaktor-logo
search
Trener Želje
Amar Osim pred Slobodu: Nismo u poziciji da bilo kome prijetimo
Fudbaleri Željezničara će sutra u 24. kolu Premijer lige BiH gostovati tuzlanskoj Slobodi.
02.04.2021. u 12:31
get url
text

Amar Osim, trener Plavih, najavio je derbi nekadašnjih rivala iz eks-jugoslovenskog fudbala, a koji su trenutno u rezultatskoj krizi.

- Dvije ekipe sa jako lošim skorom na početku ove polusezone i tu je sličnost očigledna. Oni su promijenili trenera u međuvremenu, gdje je novi trener unio novu energiju i nekakvu nadu i novi pristup, pretpostavljam. Koliko će to njima pomoći da se poprave jer su realno imali problema u prvim utakmicama s kvalitetom, ne znam. Ali će voljni momenat imati sigurno jer igraju protiv Želje. To rivalstvo izvlači iz igrača maksimum, i iz naših i njihovih.

Mi smo u takvoj poziciji da bez obzira na kvalitet koji posjedujemo u odnosu na Slobodu nemamo pravo nikome prijetiti jer nakon pet-šest utakmica bez pobjede i datog gola nismo u poziciji da bilo kome prijetimo, nego ćemo se truditi da neke dobre stvari iz prošle utakmice ponovimo.

Mislim na pristup, mislim na požrtvovanje, ozbiljnost i koncentraciju, i da pokušamo dati gol, ako ne damo gol, nećemo opet pobijediti. Imat ćemo dobre uvjete za igru, teren će biti bolji i nadamo se najboljem - kazao je Osim.

Utakmica se igra u subotu s početkom od 15 sati uz direktan prijenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.