open-navfaktor-logo
search
Oštra reakcija
Ambasada SAD o odluci RS-a da prekine saradnju: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka putu izolacije
Vlada Republike Srpska danas je u nastavku 13. sjednice usvojila Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog, kako kažu, antidejtonskog djelovanja. 
23.03.2023. u 18:57
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - Vlada RS-a prekida saradnju s američkom i britanskom ambasadom u BiH

Nešto ranije, ovo je najavio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Uslijedila je i reakcija američke ambasade.

- Današnja najava predsjednika Milorada Dodika da će Vlada Republike Srpske prekinuti kontakte sa zvaničnim predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva još je jedan korak niz opasni put koji je izabrao, put izolacije i autoritarne vladavine. To je put koji ne koristi stanovnicima Republike Srpske, koje Dodik tvrdi da štiti - navodi američka ambasada.

Podsjećaju kako Sjedinjene Američke Države imaju dugogodišnje radne odnose sa institucijama Republike Srpske, te dodaju kako će nastaviti da pružaju pomoć građanima Republike Srpske kao što su to činili svih ovih godina.

- Nećemo pomoći režimu koji koristi autoritarnu taktiku protiv vlastitog naroda ili koji koristi dobronamjernu stranu pomoć da podrži neustavne ili antidejtonske aktivnosti. Dodikovo sve veće odbijanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu Republici Srpskoj. Dodikovi očajnički potezi stavljaju pod hipoteku budućnost svojih stanovnika kako bi podržao svoj režim i korumpirane interese - zaključili su.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.