open-navfaktor-logo
search
Reakcije na meč
Ancelotti: Haaland nam nije bitan; Guardiola: Kada smo bili bolji, oni su zabili
Trener Real Madrida Carlo Ancelotti bio je nezadovoljan time što, kako kaže, bolji Real nije na svom terenu pobijedio Manchester City (1:1) u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka i što je City izjednačio nakon što je lopta bila u autu. 
10.05.2023. u 10:16
get url
text

Na pitanje novinara da prokomentariše to što je Guardiola slavio Rudigera jer je sjajno isključio Haalanda, Ancelotti je zanimljivo odgovorio:

- Uopće se nismo fokusirali na Haalanda. Daleko bitnije bilo nam je zaustaviti De Bruynea i Gundogana između linija. Modrić, Kroos i Valverde tu su napravili sjajan posao - kazao je italijanski stručnjak.

Komentar na utakmicu dao je u trener Cityja Pep Guardiola.

- Kada smo mi bili bolji, oni su zabili. Kada su oni bili bolji, mi smo zabili. Tijesna utakmica. Imali smo dobre trenutke, ali ponekad je bilo i teško kada su oni držali loptu. Iduću srijedu igramo pred našim navijačima - rekao je Guardiola pa nastavio:

- Dobro smo ušli u drugo poluvrijeme, ali onda su oni proigrali. Puno dodavanja odigravali su na lijevoj strani, u čemu su bili jako dobri. Onda je Kevin zabio fantastičan gol te smo imali par dobrih situacija. Na kraju su i oni imali svoje šanse - kazao je Guardiola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.