open-navfaktor-logo
search
Selektor Ukrajine
Andrij Ševčenko prokomentarisao grupu D, šta je rekao o Zmajevima?
Voljom žrijeba koji je u ponedjeljak održan u Zürichu fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine takmičit će se u konkurenciji Francuske, Ukrajine, Finske i Kazahstana.
08.12.2020. u 08:10
get url
text

Grupa D u kojoj se nalazi naš tim, koji je još bez selektora, nije lagana, pogotovo zbog činjenice da u njoj igra aktuelni svjetski prvak Francuska, što itekako otežava posao ostalim selekcijama.

VEZANI TEKST - Deschamps komentarisao žrijeb: Ni riječi o Bosni i Hercegovini

Svjestan je toga i selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine i nekadašnji reprezentativac ove zemlje Andrij Ševčenko.

- Žrijebani smo u vrlo ozbiljnu grupu. Naravno, dueli sa svjetskim prvakom, reprezentacijom Francuske, bit će teški. Znamo njihovu snagu - kazao je nekadašnji napadač Milana, a zatim se kratko osvrnuo i na naš tim:

- Reprezentaciju Bosne i Hercegovine možemo nazvati najjačom među onima iz četvrtog šešira.

Osvrnuo se nekada sjajni napadač i na preostala dva rivala u grupi D.

- Znamo i Finsku, igrali smo protiv njih u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Tada su utakmice s Fincima bile teške, a dodatno su i napredovali. Sama činjenica da su se plasirali na Evropsko prvenstvo dokaz je njihovog napretka. Ni Kazahstan se ne smije potcijeniti.

Prema mišljenju Ševčenka, raspored utakmica u kvalifikacijama za naredni Mundijal mogao bi biti ključan.

- Mnogo će ovisiti o rasporedu utakmica. Nadam se da ćemo ga ubrzo saznati, a potom i isplanirati detalje - naglasio je selektor reprezentacije Ukrajine koja trenutno zauzima 24. mjesto na FIFA-inoj rang-listi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.