open-navfaktor-logo
search
Prijelazni rok
Aston Villa kupuje na San Siru: Golman Zmajeva ostaje bez transfera karijere?
Reina želi u Englesku, a i Milan ne bi imao ništa protiv da ga se riješi
08.01.2020. u 10:53
get url
text

Aston Villa je jedno od najvećih razočarenja engleskog fudbala. Klub iz Birminghama je prije starta sezone u pojačanja uložio oko 300 miliona KM, ali je nakon 21 odigranog kola u zoni ispadanja.

Stoga će, kako piše Daily Mail, u zimskom prijelaznom roku tražiti nova pojačanja, a kupnju bi mogli obaviti u Milanu. Villi je potreban golman i napadač, a rješenja bi mogli biti Pepe Reina i poljski napadač Krzysztof Piatek. Prvi je rezerva na San Siru, a drugi će preseliti na klupu, s obzirom na to da se vratio Zlatan Ibrahimović.

Reina želi u Englesku, a i Milan ne bi imao ništa protiv da ga se riješi. A ukoliko se posao dogovori izvjesno je da Ibrahim Šehić, golman fudbalske A reprezentacije BiH neće završiti u elitnom razredu engleskog fudbala i ostat će bez transfera karijere. Bar kada je u pitanju odlazak u Aston Villu. To ne znači da će Šehić ostati u Erzurumu (ima ugovor do kraja sezone), jer je, kako su pisali engleski mediji, za usluge našeg čuvara mreže zainteresovan i West Ham.

Kada je u pitanju Piatekov transfer u Villu, situacija je nešto drukčija od Reinine. Aston Villa ga želi uzeti na posudbu do kraja sezone s opcijom otkupa ugovora za 25 miliona eura, ali Rossoneri navodno žele da ga prodaju u januaru i to za 30 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.