open-navfaktor-logo
search
Pred duel sa Zmajevima
Atmosfera među Ukrajincima nije idealna: Kod Shevchenka nije bilo ovako
Pred fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine su dva susreta koji bi umnogome mogli odrediti sudbinu Zmajeva u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.
27.09.2021. u 11:59
get url
text

Izabranike Ivayla Peteva narednog mjeseca očekuju dva teška gostovanja. Prvo će 9. oktobra odmjeriti snage sa Kazahstanom, a potom tri dana kasnije slijedi gostovanje kod Ukrajine.

U pet dosadašnjih susreta u kvalifikacijama za Mundijal Ukrajina je zabilježila pet remija i nalazi se na drugom mjestu kvalifikacione grupe D.

Ipak, oni bolje upućeni tvrde kako je atmosfera u ukrajinskoj selekciji daleko od idealne. Jedan od njih je i predsjednik kievskog Dynama Ihor Surkis.

On se osvrnuo i na sukob između ukrajinskog selektora Oleksandra Petrakova i dvojice reprezentativca, Oleksandra Karavaeva i Ruslana Malinovskog.

- Okej mi je kandidatura Petrakova i znam da je osoba koja ne mari mnogo. Ipak, ovo je najbolji tim u zemlji, i tu nema "ali". Ako želite Rebrova (Serhiy Rebrov), onda platite obštećenje. Govori se da će Petrakov voditi reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo ukoliko je odvede u Katar. U to baš nisam siguran - rekao je Surkis, prenosi Sport.ua, te dodao:

- Mislim da izbor (selektora) nije uspio. Da, igrali smo sa Francuskom dobro, ali smo izgubili bodove u drugim susretima i onda su optuženi fudbaleri Dynama. Ako je tako, onda ih ne treba pozivati u reprezentaciju. Takve se stvari kod Shevchenka nisu dešavale. Ako igrač nije spreman, onda mu nemoj slati poziv. To je mudrost koju selektor treba da posjeduje. Ne treba neke stvari plasirati u javnost. Danas su uvrijedili Karavaeva, sutra će nekog drugog.

Ruslan Malinovsky igra u odličnoj formi. Pokazao je to i u meču protiv Džekinog Intera kada je postigao sjajan pogodak.

- Mnogo sam razgovarao sa igračima Dynama. Ako se moj igrač javno vrijeđa, kako da ga "oživim". Vjerujem da Malinovsky ima ulogu vođe. Moramo razgovarati s njim - rekao je Surkis.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.