open-navfaktor-logo
search
Ministar odbrane
Banožić: Znamo ko je ispalio dron koji je pao na Zagreb, ali NATO je podatak označio tajnim
Ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić u srijedu je tokom rasprave u Saboru potvrdio kako hrvatske vlasti znaju ko je ispalio dron koji je prije osam i po mjeseci pao na Zagreb.
01.12.2022. u 20:13
get url
text

VEZANI TEKST - Letjelica u Zagreb stigla preko Mađarske, brzinom od 700 kilometara na sat

- Članice NATO-a preko kojih je dron preletio taj podatak označile su oznakom tajnosti, a to je učinila i hrvatska Vlada - odgovorio je ministar odbrane zastupniku Domovinskog pokreta Stipi Mlinariću na njegovo pitanje je li poznato odakle je dron doletio i ko ga je ispalio.

Mlinarić je pritom naglasio kako je u manje od 24 sata od pada raketa na Poljsku bilo poznato ko ih je ispalio i odakle su stigle, a do danas se ne zna ko je ispalio dron koji je skoro pao u centar Zagreba, prenosi Jutarnji list.

Banožić je na to priznao kako u Vladi dobro znaju ko je i odakle poslao dron, ali je na taj podatak stavljena oznaka tajnosti.

Građane Zagreba 10. marta ove godine u 23 sata uznemirila je snažna eksplozija. Policija i vatrogasci su odmah ogradili područje oko velike rupe u asfaltu. Jarunska cesta i parking bili su prepuni krhotinama i komadima asfalta, a ima i oštećenih automobila.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske oglasili su se o eksploziji i padobranima u Zagrebu. Na adresi Jarunska bb pronašli su krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje su prethodno zaprimili dojave građana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.