open-navfaktor-logo
search
Strateg Tuzla Cityja
Bašić se izvinio: Željeli smo izaći ususret Širokom, ali Savez je odlučio
Novi trener Tuzla Cityja, Nermin Bašić, u drugom mandatu na klupi ovoga kluba debitovao je pobjedom, a njegovi izabranici pobjedom nad Radnikom (3:1) izborili su plasman u četvrtfinale Kupa Bosne i Hecegovine.
23.10.2020. u 12:19
get url
text

Tuzlake već sutra očekuje duel 12. kola Premijer lige BiH, a u goste im stiže desetkovani sastav Širokog Brijega, kojeg je "pokosio" koronavirus.

VEZANI TEKST - Karačić potvrdio za Faktor: Široki Brijeg šalje zvanični zahtjev za odgodu naredna dva meča

Tim sa Pecare je pored odgode meča osmine finala Kupa BiH protiv Veleža želio odgoditi i gostovanje kod Tuzla Cityja, no prema riječima Nermina Bašića FSBiH je odlučio drugačije.

- Naša želja je bila da izađemo ususret gostima, ali Savez je tako odlučio. Mi smo uz njih, žao mi je što im se to dešava. Jako mi je žao kolege jer se bori sa nemogućim. Široki Brijeg 10-15 godina ima jednu od najboljih škola u Bosni i Hercegovini, te ko god da dođe bit će to ozbiljan sastav - kazao je Bašić na današnjoj press konferenciji povodom sutrašnjeh susreta 12. kola domaćeg prvenstva, te dodao:

- Želim svoje momke upozoriti da to ne smijemo olako shvatiti, a nama treba pobjeda. Maksimalno ćemo se fokusirat na našu igru. Očekujem tešku utakmicu, znam to iz iskustva.

Utakmica Tuzla City - Široki Brijeg igra se sutra sa početkom u 14.30 sati. Pravdu na meču koji će prenositi Arena Sport dijelit će Adis Mulahasaović iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.