Petak, 02.06.2023.

Besplatne radionice za djecu i omladinu u Centru za kulturu na Dobrinji

Besplatne radionice klavira, violine i gitare, te dramske, likovne i foto - video radionice namijenjene djeci i omladini trajat će do 15. septembra

U Centru za kulturu – vila Hadžihalilovića na Dobrinji počeo je upis na besplatne radionice klavira, violine i gitare, te dramske, likovne i foto - video radionice namijenjene djeci i omladini i trajat će do 15. septembra.

Za rad sa polaznicima su angažirane stručne osobe koje svojom kreativnošću i posvećenosti svakom od polaznika pristupaju na individualan način. Časove klavira, violine i gitare vode Mirza Kovač, Nejra Kovač i Mehmed Mehić, dok je voditelj dramske radionice Amra Tanović - Branković. Likovnu radionicu vodit će Lejla Ramić, a radionicu fotografije i videografije Hari Šečić.

Pored sticanja novih vještina i znanja, boravak u Centru za kulturu Dobrinja djeca koriste za druženje i širenje kruga prijatelja, a rukovodioci radionica i koordinatori u Centru čine sve kako bi na djecu prenijeli ljubav prema umjetnosti, pravim vrijednostima, prijateljstvu i zajedništvu. Sekcije su uglavnom prilagođene mlađoj populaciji, najčešće osnovcima, ali i srednjoškolcima.

Osim ugodnog prostornog ambijenta za rad sekcija obezbijeđeni su i muzički instrumenti. Termini su prilagođeni prema dječijim obavezama i smjenama u školi. Ciklus svih sekcija traje do četiri mjeseca. Upis na sekcije se vrši popunjavanjem prijavnog obrasca u samom Centru. Sve aktivnosti u Centru su besplatne, a finansira ih Općina Novi Grad Sarajevo. Polaznici će nakon završetka imati mogućnost da na prigodnoj priredbi, likovnoj izložbi, književnoj večeri i dramskim nastupom iskažu šta su naučili i postigli radom u okviru radionica.

Općina je u proteklom periodu preuredila historijski objekat - vilu Hadžihalilovića i stavila je u funkciju našim građanima. Ovaj lijepo uređeni prostor - mjesto je gdje se održavaju različiti kulturni programski sadržaji namijenjeni široj populaciji. To je mjesto gdje se održavaju različite izložbe, koncerti, promocije knjiga, poetske večeri itd.

Na raspolaganju je omladini zainteresiranoj za umjetnost, obrazovanje i kulturu.

Centar je otvoren radnim danima od 9 do 17 sati, a sve informacije o radu Centra za kulturu Dobrinja i pomenutih radionica mogu se dobiti i putem telefona 033 774 - 596, kao i e-maila:[email protected], saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh