Takmičenje će se održati u periodu od 08. do 10. marta 2024. godine u prostorijama INTERA Tehnološkog parka.

Hackathon je jedinstveni događaj koji pruža priliku za učenje i nagrađuje znanje.

- Cilj organizovanja ovog događaja jeste da podstaknemo kreativno razmišljanje, te razvoj i unapređenje sposobnosti, kao i usvajanje znanja i vještina prilikom rješavanja datih problema. Događaj privlači pažnju velikog broja renomiranih kompanija koje podržavaju inovacije i razvoj u IT sektoru. Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku mladim nadama da steknu dragocjeno iskustvo, povežu se s liderima industrije i osvoje kvalitetne novčane nagrade - saopćili su organizatori.

Na takmičenju  timovi od tri do pet članova će imati 35 sati da osmisle rješenje za zadanu temu. Također, takmičari koji se individualno prijave će biti sastavljeni u timove. Takmičari će imati mogućnost da se konsultuju sa iskusnim mentorima (zaposlenika vodećih IT firmi u BiH), koji će im pomoći tokom procesa. Organizatori naglašavaju da je Hackathon prvenstveno prijateljskog karaktera, stvoren s ciljem promovisanja saradnje, inovacija i zajedničkog rasta. Svi učesnici će imati priliku naučiti, rasti i graditi mostove prema uspješnoj karijeri u IT sektoru.

Za najbolje timove su pripremili vrijedne novčane nagrade, odnosno:

 1. mjesto - 2.000 KM

 2. mjesto - 1.000 KM

 3. mjesto - 500 KM

Svi zainteresovani za učestvovanje na takmičenju, mogu se prijaviti putem sljedećeg linka.

Prijave su otvorene do 20. februara.

Za sva dodatna pitanja organizatore možete kontaktirati na: [email protected], a za dodatne informacije pratite zvaničnu Instagram stranicu.