open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Bezidejnom Želji bod u Bijeljini, Velež gurnuo Zvijezdu prema nižem rangu
Završene su dvije utakmice 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja je nastavljena nakon dva i po mjeseca pauze.
22.02.2020. u 16:22
get url
text

Radnik i Željezničar su na Gradskom stadionu u Bijeljini podijelili bodove, odigravši meč bez golova (0:0), dok je Velež na stadionu Rođeni sa 2:0 savladao Zvijezdu 09.

Kakav meč su Radnik i Željo igrali u prvom poluvremenu, možda najbolje oslikava statistički podatak da za 45 minuta nije zabilježen niti jedan udarac u okvir gola.

Prvi šut u okvir gola zabilježen je u 56. minuti, kada je Plavšić šutirao sa distance, a Kjosevski bez većih problema odbranio.

Opasno je zaprijetio Plavšić i tri minute kasnije, ali ovoga puta njegov udarac odlazi pored gola.

Dobru priliku je u 72. minuti imao Mahir Karić. Navalni igrač Radnika se nije najbolje snašao, a Željo je uspio zaprijetiti preko Zajmovića, koji je slabo šutirao.

Zajmović je imao dobru priliku, možda i najveću za Želju na meču u 79. minuti, ali danas nije bio njegov dan. Poslao je loptu visoko iznad gola.

Mekić u 82. minuti slabo šutira poslije soloprodora, a minut kasnije Lendrić se ne snalazi dobro u šesnaestercu Radnika.

{$galerijaFotografija}

Prvi je ovo put poslije 2015. godine da Radnik i Željo odigraju duel bez pogodaka. Zanimljivo, na posljednjih pet međusobnih duela viđen je po jedan gol.

Željo je sa na tabeli izjednačio sa Sarajevom. Oba kluba imaju po 36 bodova, ali Bordo tim ima meč manje. Radnik ima 30 bodova i čuva šesto mjesto na tabeli.

Velež je pobjedom protiv Zvijezde 09 najavio dobre igre na proljeće. Rođeni su slavili zasluženo rezultatom.

Posljednjeplasirani tim na tabeli načeo je Brandao u 18. minuti, a na 2:0 je povisio Edo Vehabović u 58. minuti.

Za Velež je ovo osma pobjeda u sezoni, a sa ova tri boda su zasjeli na sedmo mjesto, sa bodom više od Širokog Brijega, koji ima meč manje.

Zvijezda 09 je ostala na osam bodova na kontu.

{$galerijaFotografija}

Od 17.30 sati na Koševu igraju Sarajevo i Tuzla City.

IMG_5844.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.