open-navfaktor-logo
search
ATP lista
Bh. teniseri nazadovali, Alcaraz i dalje svjetski broj jedan
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nazadovao je za četiri mjesta na ATP listi i sada je 180. teniser svijeta.   
24.10.2022. u 10:54
get url
text

Nazadovao je i Nerman Fatić, koji je sa 195. pao na 214. mjesto, dok je Mirza Bašić izgubio jednu poziciju i sada je 308. igrač liste.

Španac Carlos Alcaraz ostao je broj jedan svjetskog tenisa, a slijedi ga sunarodnjak Rafael Nadal.

Na trećem mjestu je Norvežanin Casper Ruud.

Jedina promjene u konkurenciji top deset desila se na devetom i desetom mjestu, gdje su pozicije zamijenili Kanađanin Felix Auger-Aliassime i Amerikanac Taylor Fritz.

Što se tiče WTA liste Poljska teniserka Iga Swiatek ubjedljivo vodi ispred Tunižanke Ons Jabeur. Treću poziciju preuzela Amerikanka Jessica Pegula nakon pobjede na WTA 1000 turniru u Guadalajari.

Prve tri najbolji teniserke svijeta slijede Amerikanka Cori Gauff, koja je napredovala na četvrto mjesto, te petoplasirana Grkinja Maria Sakari, koja je postala posljednja učesnica velikog finala sezone u Teksasu, koje će se održati od 31. oktobra do 7. novembra. 

Od bosanskohercegovačkih teniserki najbolje je rangirana Nefisa Berberović na 222. mjestu, dok je Dea Herdželaš nazadovala čak 67 pozicija i zauzima 335. mjesto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.