open-navfaktor-logo
search
Veliko priznanje
BiH dobila domaćinstvo Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete
Bosna i Hercegovina je dobila domaćinstvo Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete koje će 2023. godine biti održano u Sarajevu, saopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.
28.01.2022. u 15:10
get url
text

Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća svjetske Taekwondo federacije glasalo se između Meksika i Bosne i Hercegovine, a nakon prezentacije pristupilo se glasanju na kojem je naša država dobila domaćinstvo većinom glasova.

- Odlučivalo se između meksičkog Cancuna, jednog od najpoznatijih turističkih gradova svijeta i Sarajeva, a 90 posto članova Upravnog vijeća dalo je glas Bosni i Hercegovini što je najbolji pokazatelj našeg statusa u taekwondo svijetu - istakao je generalni sekretar Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine Vedran Ćubela.

Podsjećamo, Taekwondo savez BiH ranije je organizirao dva evropska prvenstva, 2020. za seniore i kadete, te 2021. godine za juniore, a sada će prvi put biti domaćin takmičenja na svjetskom nivou.

- Imamo odlične kapacitete i resurse za organizaciju ovako značajnog takmičenja. Nakon organizacije evropskih prvenstava imamo veliko iskustvo i znanje za uspješnu realizaciju Svjetskog prvenstva. Grad Sarajevo je poznat po Olimpijskim Igrama i EYOF-u, a sada možemo reći da je postao taekwondo grad. Siguran sam da ćemo se ponovo pokazati kao odlični domaćini - dodao je Ćubela na kraju.

Svjetsko taekwondo prvenstvo za kadete bit će održano 2023. godine, a konačan datum održavanja biće objavljen naknadno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.