open-navfaktor-logo
search
Otvoreno o svemu
Boateng se kaje zbog tetovaža: Fudbal je biznis, novac je pravo prokletstvo
Mnogi 19-godišnjici voze Mercedese, dobiju plaću, igraju igrice i stalno su na Instagramu
30.12.2019. u 21:29
get url
text

Kevin-Prince Boateng, fudbaler Fiorentine, oštro je kritikovao današnje shvatanje fudbala u kojem novac, kako kaže, određuje sve drugo, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Novac je pravo prokletstvo. Fudbal je postao samo biznis, bitne su samo cifre. Nema više lojalnosti, a to je zaista veoma tužno. Jasno je da smo profesionalci i znamo šta to podrazumijeva, ali je toliko novca da je sve postalo previše stresno. Treba uraditi istraživanje kako bi se vidjelo koliko je igrača zaista sretno dok idu na trening i koliko njih uživa u fudbalu - kazao je Boateng u razgovoru za njemački Bild am Sonntag.

Izjavio je kako u svijetu fudbala svi znaju da mnogi igrači pate od depresije jer su uvijek pod ogromnim pritiskom.

- Pritisak je zaista ogroman i danas se otvoreno govori o stvarima kao što je depresija. Postoje momenti kada uživam u fudbalu, ali i kada to nije slučaj. Ranije sam uvijek uživao u fudbalu. Nerviram se kada danas vidim momke koji ne pokazuju svoj talenat. Znam kako je žalosno odbaciti talenat - kazao je 32-godišnji veznjak.

Istakao je da je žalosno vidjeti mlade igrače koji uopće nisu motivisani.

- Mnogi 19-godišnjici danas samo voze Mercedese, dobiju plaću, igraju igrice na PlayStationu i stalno su na Instagramu. I to je to. Imaju sav taj talenat, ali niko ne ulaže dodatne napore niti žele dodatne treninge - dodao je Boateng.

Na kraju je još kazao kako bi volio da se nikada nije tetovirao.

- Volio bih da nikada nisam tražio da mi rade tetovaže. Danas ste puno ljepši ako nemate tetovaže, jer su sva tijela prepuna nekakvih crteža - rekao je Boateng koji je u bogatoj karijeri igrao i za Tottenham, Milan i Barcelonu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.