Puki će biti zvijezda večeri na eventu, koji organizuje njegov klub Iron puki boxing, u saradnji sa njegovim promotorom.

Bokserski spektakl će biti održan u Sarajevu, u Domu Mladih, a nakon nekoliko mjeseci bez borbi, Mađar je veliki izazov za našeg Pukij.

Sera je, naime, u karijeri imao čak 55 borbi, a slavio je 32 puta, od čega je 22 puta nokautirao svoje protivnike. Mađar je tri puta u karijeri boksao za prvaka Evrope u WBO, WBA i IBF Federacijama, što samo pokazuje koliko je iskusan borac.

- Odradio sam vrhunske pripreme sa mojim novim bokserskim trenerom Ivanom Filipovićem, iz Rijeke, koji je tu sa mnom i s kojim sam odradio ovaj završni kamp od pet sedmica, kao i sa mojim timom Iron Puki Boxing i mojim kondicionim trenerima iz PFHSC-a.

Trenutno radimo sparing fazu i akumulaciju za sam meč i mogu reći da sam u vrhunskoj formi. Mađara smo gledali, analizirali i idemo po novu pobjedu. Ovaj meč mi je mnogo važan i pobjeda mi, vjerovatno omugućava borbu za titulu u WBO federaciji. I ako je korona virus još prisutan uspjeli smo napraviti odličan "fight card", te dovesti vrhunske borce iz regiona - kazao je Puhalo.

Uz spomenuti meč između Pukija i Sere, koji će ujedno biti i glavna borba večeri, planirano je još pet borbi i to: Agron Smakići (Hrvatska) vs Andras Csomor (Mađarska), Mirsad Ćebo (BiH) vs TBA, Džan Šljivo (BiH) vs Davor Matić (BiH), Željko Stegić (BiH) vs TBA, Viktor Mihailović (Crna Gora) vs TBA.