open-navfaktor-logo
search
Sarajevo domaćin
Boksersaki spektakl: Iron Puki ponovo u ringu i to protiv Zoltana Sere
Naš najbolji profesionalni bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, 22. maja ulazi ponovo u ring, a protivnik će mu biti iskusni Mađar Zoltan Sera.
12.05.2021. u 10:36
get url
text

Puki će biti zvijezda večeri na eventu, koji organizuje njegov klub Iron puki boxing, u saradnji sa njegovim promotorom.

Bokserski spektakl će biti održan u Sarajevu, u Domu Mladih, a nakon nekoliko mjeseci bez borbi, Mađar je veliki izazov za našeg Pukij.

Sera je, naime, u karijeri imao čak 55 borbi, a slavio je 32 puta, od čega je 22 puta nokautirao svoje protivnike. Mađar je tri puta u karijeri boksao za prvaka Evrope u WBO, WBA i IBF Federacijama, što samo pokazuje koliko je iskusan borac.

- Odradio sam vrhunske pripreme sa mojim novim bokserskim trenerom Ivanom Filipovićem, iz Rijeke, koji je tu sa mnom i s kojim sam odradio ovaj završni kamp od pet sedmica, kao i sa mojim timom Iron Puki Boxing i mojim kondicionim trenerima iz PFHSC-a.

Trenutno radimo sparing fazu i akumulaciju za sam meč i mogu reći da sam u vrhunskoj formi. Mađara smo gledali, analizirali i idemo po novu pobjedu. Ovaj meč mi je mnogo važan i pobjeda mi, vjerovatno omugućava borbu za titulu u WBO federaciji. I ako je korona virus još prisutan uspjeli smo napraviti odličan "fight card", te dovesti vrhunske borce iz regiona - kazao je Puhalo.

Uz spomenuti meč između Pukija i Sere, koji će ujedno biti i glavna borba večeri, planirano je još pet borbi i to: Agron Smakići (Hrvatska) vs Andras Csomor (Mađarska), Mirsad Ćebo (BiH) vs TBA, Džan Šljivo (BiH) vs Davor Matić (BiH), Željko Stegić (BiH) vs TBA, Viktor Mihailović (Crna Gora) vs TBA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.