Osmerostruki olimpijski prvak i svjetski rekorder u trčanju na 100 i 200 metara Bolt je po okončanju atletske karijere odlučio da sprinterice zamijeni kopačkama.

Uoči oktobarskog početka australske A lige, Bolt već sedmicu trenira s timom Marinersa i u petak će nastupiti na pripremnoj utakmici protiv amaterske ekipe istog kluba.

Iako meč ima revijalni karakter, Boltu je to svojevrsni ispit za dobijanje profesionalnog ugovora.

U klubu su svjesni Boltove popularnosti i očekuju najmanje 12.000 gledalaca na meču koji će se igrati u Gosfordu, što je trostruko više od prosječne posjećenosti stadiona tokom ligaških utakmica.

- Naravno da ću biti nervozan, za mene to neće biti samo revijalni meč. Očekujem da ću praviti greške na terenu, ali očekujem da ću imati razloga i da budem ponosan na sebe - poručio je Bolt.

Trener Marinersa Mike Mulvey kazao je da će Boltu dati šansu te je dodao da je njegov najveći problem privikavanje na fudbalske treninge.

- Bolt je dobar, posjeduje osnovne vještine i tu nema problema. Pitanje je hoće li to moći raditi brzinom koja se traži na terenu - kazao je Mulvey.