open-navfaktor-logo
search
Nova saznanja
Bombaš iz Podgorice od ranije poznat policiji, RTCG objavila snimak kako prilazi sudu prije eksplozije
Televizija Crne Gore večeras je objavila snimak sa nadzorne kamere na kojem se vidi kako Mladen Bulatović prilazi Osnovnom sudu u Podgorici nekoliko trenutaka prije nego što će na ulazu aktivirati bombu. 
03.03.2023. u 20:27
get url
text

Bulatović je danas u 11.35 sati aktivirao eksplozivnu napravu.

Stradao je on, a povrijeđeno je devet osoba koje se nalaze u Kliničkom centru Crne Gore, piše RTCG.

Podgoričanin Mladen Bulatović (39), koji je stradao nakon što je na ulazu u podgorički Osnovni sud aktivirao ručnu bombu, nije imao zakazano suđenje pred tim sudom, niti je bio pozvan da dođe u tu pravosudnu ustanovu. 

VEZANI TEKST - Drama u Podgorici: Muškarac se raznio bombom u sudu, više osoba povrijeđeno

Iz Osnovnog suda su naveli i da je Bulatović u junu prošle godine osuđen kaznom rada u javnom interesu zbog krivičnog djela nedavanje izdržavanja.

Srđan Korać iz Kriminalističke policije kazao je novinarima prethodno da je M.B. (39) iz Podgorice poginuo nakon što je aktiviriao eksplozivnu napravu.

- Najvjerovatnije da je prilikom ulaska u zgradu Osnovnog suda aktivirao eksplozivnu napravu veće razorne moći - rekao je Korać.

Policija je kasnije navela da se najvjerovatnije radi o ručnoj bombi. Potvrdili su i da je povrijeđeno više osoba koje su transportovane u Klinički centar. 

Direktorica KCCG Ljiljana Radulović kazala je da pet pacijenata ima fizičke povrede te da će četiri pacijenta biti primljena na dalje bolničko liječenje.

Predsjednica Osnovnog suda u Podgorici Željka Jovović kazala je da su godinama upozoravali na sigurnost u toj ustanovi. Ona je novinarima kazala da je današnji slučaj mogao da bude "mnogo gori", prenose Vijesti.me.

Snimak kako Mladen Bulatović prilazi Osnovnom sudu u Podgorici nekoliko trenutaka prije nego što će na ulazu aktivirati bombu, možete pogledati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.